Acasă Cultura Uniunea Ziariștilor Profesioniști Timiș va organiza mai multe manifestări culturale, dezbateri și...

Uniunea Ziariștilor Profesioniști Timiș va organiza mai multe manifestări culturale, dezbateri și expuneri, în luna mai

DISTRIBUIȚI

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România filiala Valeriu Braniște Timiș va organiza mai multe manifestări cultural-istorice, dezbateri și expuneri, în luna mai 2023.

Primul eveniment va avea loc, în data de 8 mai, de la ora 12:00. Este vorba de expunerea ”150 de ani de la nașterea lui Alexandru Ioan Cuza, domnitorul Principatelor Unite”. Prezintă colonel în rezervă, Ștefan Tat, moderator, Dumitru Buțoi.

De asemenea, în data de 10 mai, de la ora 10:00, UZPR Timiș, în colaborare cu Cenaclul literar Seniorii, va organiza prezentarea de carte ”10 pași spre înțelepciune”, autor Nicolae Toma. Va avea loc și un moment poetic Cântec pentru ostașii țării. Prezintă Constanța Sylvia Hârceagă, moderator Sylvia Hârceagă.

În data de 15 mai, de la ora 12:00, va avea loc medalionul literar ”Virgil Birou. 120 de ani de la naștere. 60 de ani de la înveșnicire!” Prezintă Gheorghe Lungu și Ioan Medoia. Moderator, Dumitru Buțoi.

În data de 22 mai, va fi organizată o nouă prezentare de carte. Este vorba de ”10 pași spre înțelepciune”, autor Nicolae Toma. Prezintă Luca Daniel și Sylvia Hârceagă. Moderator, Dumitru Buțoi.

În 29 mai, vor avea loc două expuneri. Este vorba de proiectul ”Istoria Timișoarei prin monumentele de artă”, autor, colonelul în rezervă Ștefan Tat, și ”23 aprilie Ziua mondială a cărții. Războiul împotriva cărților”, prezintă Ștefan Tat și Constanța Sylvia Hârceagă. Moderator, Dumitru Buțoi.

Evenimentele se vor desfășura la sediu filialei UZPR Timiș de la Bastion Timișoara.

Comentarii

comentarii