Acasă Actualitate Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, acreditată internațional...

Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, acreditată internațional la cel mai înalt nivel

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara anunță acreditarea internațională de către Agenția Independentă de Acreditare și Rating – IAAR.

Acreditarea este recunoscută de World Federation of Medical Education (WFME), European Quality Assurance Register in Higher Education (EQAR) și European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA).

„Aceasta reprezintă, la nivel internațional, cel mai înalt nivel de acreditare în educația medicală, iar succesul se datorează coeziunii și muncii în echipă a întregii comunități academice. De aceea, țin să mulțumesc tuturor cadrelor didactice ale Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara pentru implicarea și efortul făcut în împlinirea acestui deziderat, care ne onorează”, a declarat Prof. univ. Dr. Octavian Crețu, rectorul UMFVBT.

 Acreditarea internațională fost acordată în 27 ianuarie 2023, când a avut loc o reuniune regulată a Consiliului de Acreditare pentru a revizui materialele Comisiilor de Experți Externi (CEE), ca parte a acreditării internaționale instituționale și de specialitate (de program) a următoarelor organizații educaționale: Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara (România), Universitatea de Stat Yanka Kupala din Grodno (Republica Belarus) și Universitatea de Medicină Semey din Republica Kazahstan.

Acreditarea Internațională este o procedură de evaluare a conformității programelor educaționale cu standardele internaționale și europene de calitate, realizată de agențiile de acreditare care sunt membre ale Asociației Europene pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior ENQA și sunt înregistrate în Registrul European de Asigurare a Calității pentru Învățământul Superior EQAR.

Comentarii

comentarii