Acasă Actualitate Universitatea de Științele Vieții Timișoara, la Agromaniada: 17 premii – 4 locul...

Universitatea de Științele Vieții Timișoara, la Agromaniada: 17 premii – 4 locul I, 3 locul II, 7 locul III și 3 mențiuni

DISTRIBUIȚI

În periplul din Timișoara – Capitala Culturală Europeană 2023, în capitala istorică a Romaniei, Iași, echipele Universității de Științele Vieții din Timișoara au încercat emoții deosebite, timp de trei zile, în timpul amplei manifestări Agromaniada 2023, cel mai complex și longeviv concurs  profesional-științific și sportiv din  România.

A fost ediția XXXIII-a 11-14 mai. Organizat anual prin rotație de universitatile de profil din țară, a reunit un număr de 410 studenți, 120 cadre didactice din 6 universități: Bucuresti, Cluj, Iași, Timisoara, Craiova și Chișinău. Pe durata celor 3 zile, studenții s-au întrecut la 18 probe profesional științifice și 5 probe sportive .

“Am avut parte de zilele minunate petrecute la USV Iași, motiv pentru care doresc să felicit colegii pentru organizarea impecabilă a celei de-a 33 a ediție a Agronomiadei.

Totodata doresc să felicit studenții, cadrele didactice din toate universitatile participante, sunteți cei mai buni dintre cei buni, indiferent de rezultat, ați fost selectați să reprezentați universitatea, ceea ce înseamnă deja o recunoaștere a valorii dumneavoastră și un motiv de mândrie.

AGRONOMIADA a fost un amalgam de emoții, trăiri și experiențe de neuitat, care vor rămâne în amintirea noastră. Competiție, relaționare, performanță, prietenie, echipă, aspecte care ne vor ajuta să ne dezvoltăm personal, dar nu în ultimul rând comunitate, perspectivă, internaționalizare, sunt câteva din ingredientele care dau valoare acestei minunate competiții.

Dacă în urmă cu mai bine de 40 ani AGRONOMIADA a fost o competiție sportivă, iată că acum principii din  sport, competiție, performanță, spirit de fair-play, lucru în echipă, coaching, sunt perpetuate și promovate și în concursurile profesional științifice făcând din  “Agronomiada“un concurs cu totul special . 

Un proverb african spune: ”dacă vrei sa mergi repede, mergi singur, dacă vrei sa ajungi departe, mergi în echipă” nu întâmplător suntem la a 33-a  ediție, nu întâmplător suntem cel mai vechi CONSORȚIU universitar din România.

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara a obținut: 17 premii (4 locul I, 3 locul II, 7 locul III și 3 mențiuni).

Felicitări tuturor celor care au reprezentat universitatea, cadre didactice și studenți, mulțumim partenerilor noștri AGROLAND, pentru frumoasele tricouri de prezentare”, este mesajul prof. Petru Mergheș.

Comentarii

comentarii