Acasă Actualitate Universitatea de Vest din Timişoara se situează între primele 6.9% universități din...

Universitatea de Vest din Timişoara se situează între primele 6.9% universități din lume, conform Center for World University Rankings (CWUR) 2024

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timişoara se situează între primele 6.9% universități din lume dintr-un total de 20.966 de instituții de învățământ superior clasificate de către Center for World University Rankings (CWUR), ediția 2024, ocupând poziția 1442 la nivel internațional. La nivel național se situează pe cel de-al cincilea loc, în contextul în care doar opt universități din România au fost ierarhizate în clasamentul celor mai bune 8% universități din lume.

Acest clasament, publicat din anul 2012, este unic prin faptul că se bazează doar pe indicatori de performanță obiectivi pentru toți cei patru piloni cheie care stau la baza metodologiei clasamentului (calitatea educației, inserția profesională a absolvenților, calitatea personalului academic și performanța cercetării), fără a se baza pe sondaje de opinie și pe informații raportate de universități. Clasamentul pune accent egal pe educație și cercetare, iar cele aproape 21.000 de universități sunt analizate și clasificate în funcție de performanțele lor.

CWUR măsoară performanța universităților pe baza a 4 indicatori de performanţă: calitatea educației (25%), inserţia profesională a absolvenților (25%), calitatea personalului academic (10%) și performanța cercetării (40%). Acest ultim indicator este împărțit astfel: rezultatele cercetării – număr de articole (10%), publicațiile de înaltă calitate – număr de articole apărute în jurnale de top (10%), influența cercetării – număr de articole apărute în jurnale de mare influență (10%) și citările – număr de articole  cu număr mare de citări (10%).

The Center for World University Rankings este o organizație de top, localizată în Emiratele Arabe Unite, care oferă consultanță politică, perspective strategice și servicii de consultanță guvernelor și universităților pentru îmbunătățirea rezultatelor educaționale și de cercetare. CWUR publică un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele 9 ranking-uri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, prin includerea rezultatelor sale în metaranking.

Informaţii suplimentare pot fi regăsite la: https://cwur.org/2024.php

Comentarii

comentarii