Acasă Actualitate Universitatea de Vest i-a acordat medalia de aur ÎPSS Ioan

Universitatea de Vest i-a acordat medalia de aur ÎPSS Ioan

DISTRIBUIȚI

În cadrul evenimentelor de aniversare a 80 de ani de la înființare, Universitatea de Vest Timișoara UVT 80, sâmbătă 25 mai, în aula Institutului de Cercetări Avansate de Mediu (ICAM) al UVT, a avut loc acordarea distincției onorifice Medalia de Aur a UVT ÎPSS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, la propunerea Facultății de Litere, Istorie și Teologie, pentru întreaga sa operă de susținere a învățământului superior teologic românesc.

Prof.univ.dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT, a explicat de ce i se oferă Înalt Preasfințitului această înaltă  distincție:

“Se împlinesc 10 ani de când IPSS Ioan, mitropolitul Banatului, a fost întronizat aici la Timișoara și 80 de ani de când a fost înființată prin decret de regele Mihai Universitatea de Vest Timișoara.

Prin personalitatea sa plenară și activitatea neobosită de edificare a semenilor, IPSS Ioan este în mod firesc foarte aproape de misiunea asumată și de valorile Universității de Vest Timișoara de a șlefui caracterele tinere, noile generații, de a oferi studenților modele demne de urmat prin recunoașterea reperelor adevărate și consacrate menite să le consolideze profilul intelectual, moral și spiritual.

Medalia de aur pe care o decernăm astăzi Înalt Preasfinției Voastre este un  semn de aleasă prețuire și deplină încredere într-o colaborare viitoare la fel de rodnică pe tărâmul cultivării adevăratelor valori ale învățământului culturii și spiritualității.

Suntem onorați de prezența Înalt Preasfinției Voastre, vă urăm inspirație sănătate și putere de muncă și vă dorim să continuați cu aceeași dăruire misiunea pentru care ați fost ales!”.

Comentarii

comentarii