Acasă Actualitate Universitatea de Vest Timișoara a inaugurat Grădina Urbană, în cadrul UVT Green...

Universitatea de Vest Timișoara a inaugurat Grădina Urbană, în cadrul UVT Green week

352
DISTRIBUIȚI

Joi 3 iunie, Universitatea de Vest Timișoara a inaugurat Grădina Urbană, în cadrul programului amplu „UVT GREEN WEEK 2021: Economia Circulară în context european”.

Cu acest prilej au fost plantați și doi arbori, care să rămână martori peste timp ai evenimentului. ”Bradul este un arbore care simbolizează trăinicia și rămâne permanent verde și vrem ca verdele să fie o caracteristică a UVT”, a spus prof. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

UVT desfășoară acest program în calitate de partener oficial în Timișoara al evenimentului organizat de Uniunea Europeană: „EU GREEN WEEK 2021”.

Grădina Urbană a UVT este un micro-mediu de experiențe verzi, la care au participat cadrele universitare din mai multe facultăți și studenți, dar și elevi, alături de specialiști și colaboratori ai UVT, care își vor dezvolta o viziune verde prin dezvoltarea în timp a funcțiunilor productive din această Grădină Urbană, în care se regăsesc o grădină de legume, gard fructifer, arbuști productivi, dar și un pavilion tip amfiteatru în aer liber, cu activități educative, un pavilion natural și o suprafață dedicată evenimentelor.

Rectorul Pirtea a mai spus: ”Astăzi, în cadrul UVT GREEN WEEK 2021 inaugurăm Grădina Urbană, care are pe lângă zona de plante și arbori, gard cu pomi fructiferi, are și un amfiteatru, unde studenții pot desfășoare diferite activități didactice sau culturale. Suntem în aer liber, într-o zonă din ce în ce mai ozonată. Proiectul acesta lansat azi va continua dea lungul timpului mulți ani de aici încolo. Ne bucurăm că anul acesta Săptămâna Verde desfășurată la UVT a fost înscrisă în programul Comisiei Europene EU GREEN WEEK 2021. Economia verde, noile job-uri ale viitorului urmăresc reducerea poluării și a deșeurilor și ducerea lor în zona reciclării. UVT este un epicentru unor astfel de idei inovative, astfel, încercăm să ținem pasul cu tot ceea ce înseamnă politici verzi ale UE”.

 

Comentarii

comentarii