Acasă Eveniment Universitatea Mihai Eminescu din Timişoara – executată pentru o datorie de peste...

Universitatea Mihai Eminescu din Timişoara – executată pentru o datorie de peste 500.000 de lei

369
DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai vechi universităţi din Timişoara riscă să fie executată de Finanţe pentru o datorie pe care o are încă din anul 2010 şi a rămas neplătită până în prezent. Universitatea Mihai Eminescu a fost înfinţată în anul 1992, de Reghina şi Steluţa Luţ, din Timişoara. În anul 1995, universitatea a primit autorizaţie de funcţionare, iar 10 ani mai târziu, Parlamentul României aproba printr-un decret înfiinţarea Universităţii „Mihai Eminescu” din Timişoara. Până aici toate bune şi frumoase numai că administratorii acestei universităţi de prestigiu au uitat complet să îşi plătească dările către stat. Aşa se face că, în momentul de faţă, unitatea de învăţământ datorează peste 500.000 de lei Direcţiei de Finanţe Timişoara.

Mese, scaune şi televizoare scoase la licitaţie

O primă licitaţie pentru bunurile de care dispune Universitatea „Mihai Eminescu” a fost organizată în cursul anului trecut, însă nu s-a înscris nimeni. Aşa că cei de la Finanţe vor organiza o nouă licitaţie, în data de 23 ianuarie 2012. De data aceasta, bunurile universităţii pot fi cumpărate cu o reducere de 24 la sută. Cei interesaţi pot cumpăra mese şcolare cu 15 lei bucata. O ofertă atractivă este şi la scaune, care au fos scoase la licitaţie cu un preţ de doar 5 lei. La această licitaţie mai pot fi achiziţionate: imprimante, calculatoare, televizoare, retroproiectoare şi multe alte bunuri care pot fi cumpărate la preţuri modice.

Au vrut să plătească datoria eşalonat

Mircea Călin, şeful Finanţelor din Timiş, spune că reprezentanţii acestei universităţi au încercat să plătească datoria eşalonat, însă această cerere a fost respinsă. „Nu a fost acceptată această cerere, pentru că universitatea nu a prezentat garanţii. Datoria lor datează din anul 2010 şi nu mai pot fi păsuiţi”, spune Mircea Călin.

„Nu avem nici o problemă”

Aurel Lazău, directorul economic al Universităţii „Mihai Eminescu” din Timişoara, are o altă versiune. În viziunea acestui conducător, instituţia pe care o reprezintă nu are nici o problemă cu statul. “Este adevărat că avem ceva datorii, dar nu sunt mari. A fost o perioadă în care noi nu am avut încasări şi de aceea nu am putut plăti datoriile. Oricum, ne-am înţeles cu cei de la Finanţe şi licitaţia nu cred că va mai avea loc”, spune Aurel Lăzău. Licitaţia unde vor fi scoase la vânzare bunurile acestei universităţi va avea loc luni, 23 ianuarie, cu începere de la ora 14:00.

Comentarii

comentarii