Un nou eveniment vine să confirme buna colaborare, reciproc avantajoasă, a Universității Politehnica Timișoara cu marile companii din zonă. UPT și compania de inginerie și producție Flex au inaugurat joi, 18 mai 2023, o linie SMT (Surface Mount Technology) în cadrul universității, o investiție de 250.000 de euro, inclusiv valoarea de piață a echipamentelor, pentru a răspunde nevoilor educaționale în continuă creștere ale studenților.
Linia de SMT, instalată în premieră într-o instituție de învățământ superior din România, a fost pusă la dispoziţie de către compania Flex într-un spaţiu tehnologic special amenajat, pentru a fi folosită în activităţile practice şi laboratoarele studenţilor.
Tehnologia de montare la suprafață (SMT) plasează componentele electrice direct pe suprafața unei plăci de circuit imprimat și reprezintă principala tehnologie utilizată la fabricarea produselor electronice.
Parteneriatul dintre universitate și compania Flex a fost sărbătorit cu ocazia lansării oficiale a echipamentului, care a fost prezentat profesorilor, studenților și persoanelor interesate de acest domeniu.
Universitatea Politehnica Timișoara și Flex se bucură de un parteneriat solid care a dus la numeroase inițiative și colaborări, demonstrând un real interes de a sprijini profesiile axate pe tehnologie.
Inaugurarea echipamentului SMT marchează o etapă importantă într-o colaborare de lungă durată între cei doi parteneri și subliniază angajamentul Flex față de comunitatea din Timișoara și pasiunea pentru tehnologie.
„Dorim să exprimăm cea mai sinceră apreciere întregii noastre echipe, care demonstrează un angajament solid pentru îmbunătățirea continuă, iar contribuțiile valoroase în domeniul educației sunt cu adevărat lăudabile”, a declarat Alexander Klein, Manager General Flex din Timișoara.
Rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a mulțumit partenerilor pentru investiția realizată și a completat: „Parteneriatul cu Flex este important pentru noi, iar inaugurarea noilor echipamente reprezintă o confirmare a bunei colaborări de până acum, dar și a perspectivelor pe care le avem pentru viitor. Chiar dacă este coordonat de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, noul laborator va deservi și celelalte facultăți din domeniul electric, Facultatea de Automatică și Calculatoare și Facultatea de Inginerie Electrică și Electroenergetică, precum și Facultatea de Mecanică, studenții având astfel posibilitatea de a-și desăvârși pregătirea fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la sediul companiilor.”
Comentarii
comentarii