Acasă Eveniment Unsprezece migranți din Iran şi din Irak, prinşi în Timiş când încercau...

Unsprezece migranți din Iran şi din Irak, prinşi în Timiş când încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România

1215
DISTRIBUIȚI

Unsprezece cetăţeni din Iran şi din Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, ajutaţi de doi turci, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Timişoara.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră de la Cruceni au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte un grup format din 11 persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interior şi care au aşteptat până când în zonă a venit un autoturism ce le-a preluat. Poliţiştii de frontieră au oprit autoturismul, iar migranţii au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 11 persoane din Iran şi Irak, 5 bărbaţi şi 3 femei, având vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, precum şi trei copii de 4, 8, respectiv 16 ani. De asemenea, s-a mai stabilit ca şoferul autoturismului şi pasagerul din dreapta care au preluat grupul de migranţi sunt cetăţeni turci, în vârstă de 19, respectiv 25 de ani, cu domiciliul în Romania.

Cetăţenii iranieni şi irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul călăuzelor turce. În acest caz se fac cercetări pentru infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul celor 11 persoane şi de trafic de migranţi pentru cele două călăuze, care au fost plasate sub controlul judiciar pentru 60 de zile.

Comentarii

comentarii