Acasă Actualitate Unul din cinci pacienți vindecați de Covid-19 din România a urmat tratamentul...

Unul din cinci pacienți vindecați de Covid-19 din România a urmat tratamentul de la spitalul timișorean „Victor Babeș”

689
DISTRIBUIȚI

Cu toate că în fiecare zi sunt descoperite tot mai multe persoane infectate cu coronavirus în România, există și vești bune, în mod special în vestul țării. La Timișoara, mai exact. Până acum, tratamentul realizat la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timișoara a făcut ca 152 de persoane să fie vindecate și externate, anunță Direcția de Sănătate Publică Timiș. La nivel național, sunt înregistrate 758 de vindecări, așadar, aproximativ 20%sunt legate de spitalul din Timișoara.

DSP Timiș continuă și aplicarea de măsuri. La frontieră, pentru a suplimenta numărul de cadre medicale, DSP a stabilit parteneriate cu Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu” Timișoara, cu Policlinica Sportivă și cu Policlinica Studențească. De asemenea, în sprijinul activității Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș a venit și personalul medical din cadrul Cabinetelor Medicale Școlare din Timișoara.

Aflându-ne în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, DSP Timiș și-a trimis inspectorii pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenție în spațiile comerciale. „Urmează ca în următoarea săptămână, inspectorii DSP Timiș să verifice zilnic aplicarea acestor măsuri, cu accent asupra metodelor și regulilor de păstrare a siguranței medicale în spațiile comerciale”, asigură reprezentanții instituției.

Comentarii

comentarii