Acasă Eveniment Unul din ţiganii înlănţuiţi a fost primit în audienţă de primar

Unul din ţiganii înlănţuiţi a fost primit în audienţă de primar

875
DISTRIBUIȚI

Vinerea trecută, un grup de ţigani, dintre care trei legaţi cu lanţuri între ei, solcitau, cu vehemenţă, la sediul Primăriei Timişoara, o întâlnire cu primarul Gheorghe Ciuhandu. Cetăţenii au recurs la acest gest extrem în urma începerii demolării unei case de pe strada Glad din Timişoara, pe motiv că extinderea imobilului se face fără autorizaţie de construire. Spiritele s-au calmat într-un final, după intervenţia forţelor de ordine şi amendarea protestatarilor. Unul dintre cei înlănţuiţi vineri, Rudolf Stancu, a revenit luni la primărie, însă într-un mod mult mai civilizat, într-o audienţă programată la primar.

“Strasbourgul e deja anunţat”

După aproximativ jumătate de oră petrecută în biroul primarului, Rudolf Stancu, preşedintele Centrului Creştin al Romilor pe partea de vest a României, a ieşit calm, ameninţând totuşi în continuare cu mitinguri, cu implicarea unor organizaţii şi că problema va ajunge la Strasbourg, Bruxelles sau Haga.
Acesta susţine că protestul cu lanţuri a fost pentru faptul că din 14 iulie încearcă să obţină o audienţă la primarul Timişoarei, fără niciun rezultat, însă. În plus, Stancu Rudolf, fratele proprietarei clădirii demolate, susţine că există toate documentele necesare construirii, însă acestea sunt acum “contrasemnate” de autorităţi. „Ne vom vedea în instanţă, în 25 septembrie. Vor fi plângeri penale vizavi de unele persoane, cei care au eliberat autorizaţia de construcţie, cei care au eliberat certificatul de urbanism, inspectorii de zonă, începând cu toţi şefii, care, după nouă ani, au ajuns la concluzia că s-a construit ilegal. Familia va face plângere penală împotriva tuturor celor care au semnat documentele. Vom ajunge la CEDO, Strasbourgul e deja anunţat. După prima instanţă, vom vedea ce vom face”, a declarat Stancu, susţinând că nu doreşte să se ajungă la mitinguri, pentru că nu doreşte pătarea reputaţiei Timişoarei.

Comentarii

comentarii