Acasă Eveniment Unul dintre tramvaiele Bozankaya, lovit de un autobuz în zona Sinaia din...

Unul dintre tramvaiele Bozankaya, lovit de un autobuz în zona Sinaia din Timişoara

DISTRIBUIȚI
FOTO: Facebook/ Infotrafic jud Timiş

Un autobuz şi unul dintre tramvaiele noi din Timişoara, construit de compania turco-germană Bozankaya, au fost implicate, marţi, într-un accident rutier. În urma impactului, garnitura a fost avariată. 

Accidentul a avut loc într-o intersecţie, în zona Sinaia din Timişoara, după ce autobuzul a pătruns pe liniile de tramvai fără ca şoferul să se asigure şi să cedeze prioritate garniturii. În urma impactului, partea din faţă a tramvaiului a fost avariată. Geamurile laterale ale tramvaiului şi parbrizul au fost sparte. Nici vatmanul şi nici călătorii nu au fost răniţi.

Traficul în zonă a fost complet blocat până când tramvaiul a fost repornit şi tras în staţie. Garnitura urmează să fie garată în depou şi urmează să fie evaluate pagubele.

Asigurările vor acoperi reparaţiile, iar piesele ce vor trebui înlocuite în cazul tramvaiului vor veni din Turcia de la firma Bozankaya, au precizat surse din cadrul Societăţii de Transport Public Timişoara.

Primăria Timişoara a cumpărat 21 de tramvaie construite de firma Bozankaya Otomotiv din Turcia. Primele 13 garnituri au fost livrate.

Fiecare mijloc de transport costă 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime şi o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune. Toate costă aproape 50 de milioane de euro, din care mai bine de 80% reprezintă fonduri europene nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Regional. Restul sumei va fi acoperită de municipalitate prin credit.

Comentarii

comentarii