Acasă Economic UPC oferă gratuit Magic Desktop, cel mai premiat sistem de operare dedicat...

UPC oferă gratuit Magic Desktop, cel mai premiat sistem de operare dedicat copiilor

DISTRIBUIȚI

Magic DesktopUPC România oferă gratuit Magic Desktop, cel mai premiat sistem de operare conceput pentru copii. Astfel, începând cu 24 martie 2010, în premieră pentru România, utilizatorii site-ului www.upc.ro vor avea la dispoziţie gratuit, cel mai eficient soft al momentului dedicat copiilor cu vârste de până în 12 ani.
Cu o interfaţă prietenoasă şi uşor de utilizat, Magic Desktop are ca principal rol dezvoltarea abilităţilor de lucru cu calculatorul ale copiilor, într-un mod educativ, cât mai sigur şi amuzant. Softul educaţional contribuie, de asemenea, la dezvoltarea competenţelor de bază ale copiilor – citit, scris şi socotit prin selecţia de jocuri şi programe educaţionale şi de divertisment pe care o conţine.

Descarcă Magic Desktop


Magic Desktop oferă cele mai eficiente aplicaţii pentru folosirea în siguranţă de către copii a internetului şi a emailului. Astfel, “My First Browser” este cel mai sigur browser de internet pentru copii care există, în vreme ce “Kids E-mail – Magic Mail” este cel mai sigur program de email pentru copii din lume.
Magic Desktop a fost considerat pentru al doilea an consecutiv “cel mai bun software” pentru copiii de până la 12 ani în urma unui studiu realizat de Deloitte & Touche pentru iniţiativa Uniunii Europene.
 „Magic Desktop este un sistem de operare educaţional şi în acelaşi timp inovator, fiind cel mai premiat soft special dedicat copiilor cu vârste de până la 12 ani, ce cuprinde toate elementele unui sistem clasic de operare pentru adulţi. Prin lansarea acestui sistem de operare, UPC continuă platforma sa educaţională dar şi proiectul bine cunoscut Internet Safety, care are la bază educarea copiilor cu privire la siguranţa pe internet. Magic Desktop este mai mult decât o bonă pentru copilul tău, este un profesor dedicat pentru învăţarea secretelor calculatorului într-un mod foarte amuzant.”, spune Iulia Florea, Customer Relations & Retail Sales Director UPC.
Potrivit specialiştilor, cu cât copiii dezvoltă mai devreme abilităţi legate de lucrul pe calculator, cu atât mai avantajaţi vor fi pe viitor. Mai mult decât atât, existenţa unui mediu online sigur este esenţială pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.  „A naviga pe internet poate fi comparat cu a călători printr-un oraş necunoscut. Site-urile sunt cartiere, informaţiile sunt adrese, hackerii sunt hoţi, soft-urile antivirus sunt poliţiştii, viruşii sunt arme. Cu cât eşti mai experimentat, mai matur, mai abil, cu atât te poţi descurca mai bine în acest cyberspaţiu plin de lucruri minunate, dar şi de gunoaie şi pericole. Copiii noştri, oricât de iscusiţi utilizatori de internet ar fi, oricât de pricepuţi informaticieni sunt şi oricât de multe informaţii deţin, sunt totuşi inocenţi, creduli, uşor de manipulat şi expuşi unor pericole dintre cele mai mari: pornografie, furt de date, hărţuire, ameninţări. Sistemul de operare Magic Desktop oferit de UPC este scutul de protecţie, gps-ul şi ghidul copilului tău”, susţine psihopedagogul Irina Petrea.
Magic Desktop se bucură de susţinerea Ministerului Educatiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului: „Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului salută iniţiativa UPC România, care vine să completeze într-un mod aplicat şi la obiect preocuparea ministerului pentru securitatea copiilor în utilizarea internetului, pentru prioritizarea activităţii educaţionale”, declară Rodica Diana Cherciu, Inspector General în cadrul Direcţiei de Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii.
Pe lângă rolul său puternic educaţional, Magic Desktop aduce o serie întreagă de avantaje pentru părinţi. Astfel, accesul copiilor la computer sau la internet precum şi timpul lor de joacă este controlat cu ajutorul Magic Desktop de către părinţi care stabilesc regulile de utilizare a calculatorului. Părinţii pot restricţiona accesul copiilor la calculator, dacă nu s-a rezolvat tema pentru acasă – prin rularea programelor educaţionale. De asemenea, softul suportă importarea oricărei aplicaţii Windows, astfel încât copiii pot învăţa progresiv noi programe, pe măsură ce avansează în lucrul cu calculatorul.
UPC distribuie gratuit softul Magic Desktop timp de 6 luni la distanţă de doar un sigur click pe site-ul www.upc.ro.
 

Comentarii

comentarii