Acasă Cultura UPT 100. A fost lansată piesa O sută de ani, destinată Centenarului...

UPT 100. A fost lansată piesa O sută de ani, destinată Centenarului Universității Politehnica Timișoara

1614
DISTRIBUIȚI

Luni 9 noiembrie, în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul marcării Centenarului UPT 2020, a fost lansată piesa O sută de ani, creată pe versurile poetului Robert Șerban, muzica Călin Pop.

”Este o piesă destinată Centenarului UPT de mare finețe, lucrată în studio și are și un videoclip, creat de  Ovidiu Novac”, a spus Bogdan Puriș, producătorul concertului aniversar.

Ideea a venit de la UPT, ca în cadrul evenimentelor dedicate centenarului să existe și o manifestare muzicală, un concert. În cele din urmă s-a venit cu propunerea de a se înființa o formație muzicală din care să facă parte absolvenți ai UPT, fiindcă există vedete și muzicieni consacrați, care au terminat Politehnica de-a lungul anilor.

”Am reușit să fac această formație, care este superbă și spectaculoasă, care are și un nume: RokIng. Au venit și cu o piesă nouă, intitulată O sută de ani, pe care a compus-o Călin Pop, pe texul poetului Robert Șerban, și un text adițional scris de Octavian Horvat.

Formația este alcătuită din cinci membri: Mircea Baniciu, Călin Pop, Tiberiu, fost basist la Cargo și la Pro Musica, Valentin Potra, baterist, și Teodor Pop și un invitat Octavian Horvat. Pe lângă această piesă nouă am pregătit un concert cu 15 piese din repertoriile lor pe unde au cântat. Fiecare a venit cu o zestre”, a spus a mai explicat Puriș.

”În piesă nu se poate vorbi despre cei o suta de ani, despre ceea ce a însemnat Politehnica pentru oraș și cum  a contribuit la dezvoltarea urbei noastre și a industriei. Totuși, în piesă se vorbește despre revoluție, despre importanța studenților în acea perioadă și despre acel spirit rebel manifestat în zona de creativitate.

Arătăm încă o dată că venind cu ceva nou putem ajunge departe. Piesa vrea să arată că UPT este creativă și a avut și are absolvenți creativi și a însemnat foarte mult pentru Timișoara”, a spus conf. dr. Florin Drăgan, rectorul UPT

Astfel, acest concert va avea loc miercuri 11 noiembrie, de la ora 20.00 online.

De asemenea, luni, 9 noiembrie 2020, la ora 14:00, în holul Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara, a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului de desen și fotografie „Politehnica prin ochii mei”.

Aceasta a fost o competiție dedicată elevilor, studenților, cadrelor didactice și absolvenților UPT, desfășurată pe două secțiuni – desen și fotografie – și dotată cu premii totale în valoare de 10.000 de lei.

Cu acest prilej a fost lansat un film documentar privind istoria de 100 de ani a Școlii Politehnice timișorene și moneda BNR dedicată aniversării de 100 de ani a UPT.

Comentarii

comentarii