Acasă Actualitate UPT 100. Proiect inedit la Timișoara pentru a marca Centenarul Universității Politehnica

UPT 100. Proiect inedit la Timișoara pentru a marca Centenarul Universității Politehnica

864
DISTRIBUIȚI

Luni, 5 octombrie 2020, la rectoratul Universității Politehnica Timișoara (UPT), muzicieni de calibru din cadrul formațiilor Phoenix, Cargo, Pro Muzica, Celelalte Cuvinte, Pasărea Colibri, Blazzaj, toți absolvenți ai UPT, s-au reunit, în prezența, rectorului Florin Drăgan.

Ei au vorbit despre ineditul proiect când vor forma o super-formație, care va susține un super-concert dedicat aniversării celor 100 de ani de la înființarea celei mai vechi instituții de învățământ superior din Timișoara -UPT.

Coordonatorul proiectului este Bogdan Puriș.

Marele concert pentru a celebra Centenarul Universității Politehnica Timișoara va avea loc, în data de 11 noiembrie 2020.

Versurile melodiei au fost compuse de poetul Robert Șerban și el absolvent al UPT, iar muzica aparține lui Călin Popa.

”E un proiect legat de spiritul UPT, legat de aniversarea centenarului, chiar dacă în condiții diferite din cauza pandemiei. UPT nu a însemnat și nu înseamnă numai tehnologie, inginerie sau dezvoltarea orașului, ci și o latură artistică, reprezentată de oamenii talentați ajunși muzicienii și literații care au absolvit politehnica de-a lungul anilor”, a spus rectorul Drăgan.

”Obiectivul este de a arăta o altă față a UPT o instituție de învățământ emblematică nu numai pentru Banat, ci pentru întreaga țară, o instituție care a dus faimă Timișoarei și României, dincolo de granițe. Este vorba de latura artistică a politehnicii, fiindcă aici nu s-au pregătit numai ingineri sau arhitecți. O serie de mari nume, de vedete, de artiști au absolvit UPT și ne fac mare cinste. Vom pune în practică de centenar un concert rock cu mari nume care au terminat UPT”, a spus Bogdan Puriș.

La rândul lui, Robert Șerban a adăugat:

”Timișoara este cunoscut ca fiind un oraș politehnic. Timișoara are forța pe care oare și datorită faptului că centrul universitar de aici este reprezentat puternic și de UPT. Mă bucur că avem rector nou un om  tânăr, ambițios și cu perspective, plin de idei și energie.

Am muncit 5 zile încercând să compun un poem care să exprime ideea de centenar, de 100 de ani, ideea de politehnică, de prietenie și de viitor. Cred că mi-a ieșit, după cum au fost de acord și cei care l-au citit. Mă simt onorat că acest poem va fi pus pe muzică și va fi interpretat de marii artiști ai României absolvenți ai UPT”.

Comentarii

comentarii