Acasă Actualitate UPT a inaugurat Campusul Creativ ce va reactiva 100 de ani de...

UPT a inaugurat Campusul Creativ ce va reactiva 100 de ani de istorie, cultură și identitate

DISTRIBUIȚI

Joi, 15 iunie, a fost lansat proiectul UPT Campus Creativ, ce face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Conf. univ. dr. Florin Drăgan, rectorul UPT, a explicat că, începând din luna iulie, o amplă serie de evenimente, expoziții, ateliere și intervenții urbane realizate de artiști români și internaționali de notorietate vor transforma campusul UPT într-unul dintre cele mai vii spații dedicate tinerilor.

Cum readucem la viață un campus ce depozitează 100 de ani de istorie, cultură, identitate și povești? Este întrebarea de la care pornește proiectul. Inițiatorii proiectului sunt echipa Universității Politehnica Timișoara și Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare.

În 2023, anul Capitalei Europene a Culturii, UPT deschide prin educație și inovare noi orizonturi și perspective adresate tinerilor în special, dar și comunității in general. Campusul Creativ va deveni un spațiu accesibil, experimental, incluziv, în care știința și tehnologia  mediază dialogul dintre arta și public, generând noi valențe culturale.

”TM2023 este momentul de referință care ne-a impulsionat să ne consolidăm proiectele existente și să pregătim noi forme de evoluție profesională pentru studenți și cadrele universitare, dar și de co-creare și răspândire  de cunoaștere pentru publicul larg. Astfel viziunea noastră pentru 2023 și pentru viitor conține trei direcții strategice: UPT CAMPUS – un campus verde, sustenabil, atractiv și deschis experimentelor.

UPT  S.T.E.A.M – o abordare educațională care facilitează comunicarea între știință, tehnologie și arte, prin acces la oameni și inițiative de top.

UPT CREATIVE – programe, proiecte, intervenții și evenimente prin care Politehnica se poziționează ca un contributor major la Programul TM2023 și la moștenirea Capitalei Europene a Culturi”, este mesajul UPT.

Comentarii

comentarii