Acasă Actualitate UPT a încheiat cu succes programul Electronics Summer University

UPT a încheiat cu succes programul Electronics Summer University

1088
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica Timișoara a derulat în perioada 21.08.2017 – 03.09.2017 programul Electronics Summer University. Proiectul finanțat prin Schema de Granturi Competitive pentru universități, din cadrul proiectului ROSE, se desfășoară pe o perioadă de 3 ani și are ca scop promovarea învățământului superior în rândul elevilor de clasa a XI-a, din liceele din România.

Ediția de anul acesta se încheie mâine, 2.09.2017, în Amfiteatrul K1 al Centrului de conferințe UPT, într-un cadru festiv și în prezența tuturor celor care au contribuit la realizarea cu success a programului.

Pe parcursul celor două săptămâni elevii au participat la cursuri de Fizică generală, Noțiuni de măsurare, Introducere în electronică, Producție audio-video, Introducere în microprocesoare, susținute de cadre didactice din UPT. În cadrul acestor cursuri liceeni au dobândit cunoștințe teoretice și au realizat lucrări practice. Astfel fiecare elev a avut posibilitatea să experimenteze și să treacă prin emoțiile provocate de susținerea examenelor.

„Experții în consiliere, care fac parte din Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al UPT, au organizat training-uri și workshop-uri pentru elevi, cu scopul de a-i învăța tehnici esențiale de comunicare, de autocunoaștere și de time management. Totodată, elevii au participat la activități cu caracter sportiv prin Electronics Summer University Triatlon și au avut parte de o vânătoare de comori prin intermediul căreia au descoperit cele mai frumoase și de interes obiective turistice din oraș.”, a precizat directorul proiectului, prof.dr.ing. Florin Alexa.

Membrii asociației studențești Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc) au organizat petreceri tematice, seri sociale cu jocuri și karaoke, dar și discuții pentru a-I ajuta pe elevi să cunoască cât mai multe aspect ale viații de student în UPT.

Un aspect important al programului a vizat medierea contactului dintre elevi și reprezentanți ai mediului economic, în programul ESM existând vizite ghidate la sediile  unor mari companii din zonă.

Comentarii

comentarii