Acasă Actualitate UPT a sărbătorit cinci ani de la înfiinţarea Comitetului Director şi a...

UPT a sărbătorit cinci ani de la înfiinţarea Comitetului Director şi a inaugurat amfiteatrul Auditorium

DISTRIBUIȚI

Comitetul Director al Universității Politehnica Timișoara, singurul organism consultativ de acest gen din țară, a aniversat 5 ani de la înființare, joi 5 octombrie.

Întâlnirea celor 20 de reprezentanți ai mediului socio-economic timișorean cu membrii comunității academice a avut loc în  sala Auditorium, cel mai nou amfiteatru al universității, care a şi fost inaugurat cu această ocazie.

“Comitetul Director reprezintă pentru Universitatea Politehnica Timișoara un extraordinar prilej de a-şi contura menirea ca instituţie superioară de educaţie tehnică într-o relaţie directă cu mediul economic. Practic, de cinci ani, acest Comitet Director şi-a depăşit condiţia de organ consultativ şi s-a împlicat în bunul mers al UPT. Exemplele pot fi nenumărate. Această structură pe care noi am cultivat-o cu perseverenţă a ajuns să fie un factor decisiv în a demonstra că Politehnica este cea mai puternică instituţie racordată la problematica mediului economic. Pentru Timişoara este o şansă extradordinară pentru ca firmele şi companiile să se dezvolte, fiindcă absolvenţii care finalizează studiile au deprinderile necesare de a lucra în diferite domenii şi de a contribui la prosperitatea economică a Banatului”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Şerban, recotorul UPT.

Evenimentul aniversar s-a desfășurat sub titlul  Politehnica în era revoluției 4.0 și reprezintă o ocazie unică de a cunoaște mai îndeaproape experiența și viziunea celor care contribuie la guvernanța universitară prin expertiza și angajamentul lor.

 

 

Comentarii

comentarii