Acasă Actualitate UPT va dezvolta cercetarea în inteligență artificială, microelectronică, și securitate cibernetică

UPT va dezvolta cercetarea în inteligență artificială, microelectronică, și securitate cibernetică

310
DISTRIBUIȚI

Conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a prezentat, chiar la începutul anului academic 2021 -2022, câteva dintre liniile directoare pe care le va urma UPT în noul secol al existenței sale.

Astfel, este vorba de dezvoltarea unor centre de cercetare în inteligență artificială, microelectronică, securitate cibernetică, cercetare multidisciplinară în colaborare cu alte universități, ingineria fiind, în societatea de azi, la baza tuturor profesiilor, dezvoltarea zonei de antreprenoriat și susținerea inițiativelor antreprenoriale ale studenților, implicare în dezvoltarea întregii regiuni a Banatului și nu numai, deschiderea mai largă către domeniul artei prin înființarea unui centru multicultural bazat pe artă contemporană, susținerea în continuare a mișcării sportive, mai ales că anul acesta este și centenarul sportului în UPT, dezvoltarea și susținerea unor cursuri pentru zona financiară, cea de „employer branding” sau leadership. Scopul principal este ca studenții să crească cu valorile UPT și să influențeze modul în care se dezvoltă societatea.

Rectorul UPT a amintit și de eforturile care au fost depuse de diversele administrații ale Timișoarei, pe o perioadă de 14 ani, pentru înființarea primei universități din Timișoara, iar faptul că prima instituție de învățământ superior din vestul țării a fost o politehnică nu este întâmplătoare, date fiind tradiția tehnică a Timișoarei, orașul cu cele mai multe premiere în domeniu din România, și, totodată, orașul cu cea mai dezvoltată industrie.

Tradiția legăturilor de bună colaborare cu mediul economic, impuse încă de la înființarea instituției și care au contribuit la dezvoltarea Timișoarei pe toate planurile, a fost păstrată și până în zilele noastre, ca dovadă reprezentanții mediului economic, mulți dintre aceștia prezenți și în Comitetul Director al UPT, au onorat cu prezența deschiderea anului de învățământ.

Rectorul UPT a anunțat că, în noile condiții epidemiologice, anul de învățământ 2021-2022, începe online, urmând ca vineri, 1 octombrie 2021, să fie comunicată o decizie privind modul de desfășurare a activităților pentru următoarele săptămâni.

 

 

 

Comentarii

comentarii