Acasă Actualitate Urmare a scăderii presiunii gazelor naturale, a fost sistată alimentarea localităților Deta...

Urmare a scăderii presiunii gazelor naturale, a fost sistată alimentarea localităților Deta și Opatița

957
DISTRIBUIȚI

Urmare a scăderii presiunii gazelor naturale în sistemul de distribuție, pe fondul cantităților reduse de gaze naturale vehiculate spre sistem de către producătorul OMV Petrom,  alimentarea cu gaz a localităților Deta și Opatița a fost sistată, începând de marți, 13 octombrie a.c.

”Potrivit informațiilor pe care le deținem la acest moment nu se cunoaște dacă vor crește în perioada următoare cantitățile de gaze naturale vehiculate spre sistemul de distribuție a celor două localități, de către OMV Petrom”, precizează reprezentanții Delgaz Grid.

Compania Delgaz Grid roagă consumatorii ca în cazul în care sesizează scăderea sau lipsa presiunii gazelor naturale, să ia următoarele măsuri de siguranță:

  • să închidă aparatele care funcţionează cu gaze naturale;
  • în cazul în care simt miros specific de gaz, să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon:

0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau                                                  

0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

În concluzie, robinetul a fost închis pentru simplum motiv că nu mai exista destul gaz pentru a fi pompat în rețea! Situația nu este una nouă, problema e dezbătută de ani de zile, sondele operate de OMV Petrom nu mai reușesc să extragă destule gaz pentru a acoperi consumul, iar o legăură cu rețeaua națională nu există. Reprezentanții societății s-ar scăpa cu drag de conducta veche pe care trimiteau gazele spre consumatori, dar nimeni nu pare doritoare să o ia și să asigure conectarea în sistemul național. Problema apare în fiecare an când afară temperatura scade și oamenii pornesc centralele termice. La Ministerul Economiei a fost convocată o (nouă) întâlnire pe această temă, după ce prefectul de Timiș a discutat cu mai mulți reprezentanți ai celor implicați în aceatsă problemă.

Afectați de situația existentă sunt în jur de 20.000 de consumatori, inclusiv un spital, grădințe și școli, din Deta, Opătița, dar și Denta Moravița. Voiteg sau Banloc. Aceștia sunt ”împărțiți” între Delgaz Grid și Premier Energy

20.000 de consumatori sunt afectați de sistarea gazului. Fără gaz într-un spital cu 70 de paturi, în școli și grădinițe

La cererea Prefecturii, a fost convocată, pentru găsirea unei rezolvări a problemei, o nouă întâlnire online la care să  reprezentanții OMV Petrom, cei doi distribuitori Delgaz și Premier Energy, ai Transgaz, cei de la CJT, respectiv primarii din localitățile rămase fără gaz.

Comentarii

comentarii