Acasă Actualitate USAMVB Timișoara a deschis anul universitar cu aproape 2.000 de boboci. În...

USAMVB Timișoara a deschis anul universitar cu aproape 2.000 de boboci. În total, sunt 6.200 de studenți

578
DISTRIBUIȚI

Vineri, 1 octombrie, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Regele Mihai I al României din Timișoara a organizat festivitatea de deschidere a noului an universitar 2021-2022, în cerc restrâns, fără prezența studenților, pentru a se respecta condițiile de protecție anti-COVID.

“Nu din frică, ci pentru că suntem responsabili. Suntem curajoși dar nu iresponsabili”, a spus prof.dr. Cosmin Popescu, rectorul USAMVB.

La eveniment transmis și pe facebook au fost prezenți decanii facultăților, prorectorii, reprezentanții autorităților locale și județene și o parte dintre profesori.

USAMVB Timișoara are 6.200 de studenți din România și din alte 22 de țări. Boboci înscriși sunt aproape 2.000, în 2021.

În mesajul său adresat profesorilor, părinților și studenților, (inclusiv în limba engleză) prof.dr. Cosmin Popescu, rectorul USAMVB, a precizat:

”Nimeni nu își amintește să mai fi existat vreodată o asemenea deschidere în acest format a anului universitar.  USAMVB Timișoara a avut întotdeauna o capacitate mare de adaptare la situație, așa cum a făcut-o și acum în pandemie. Indiferent cât vor rămâne studenții aici e important modul în care ne vom raporta la ei. Mesajul meu adresat dascălilor și studenților este unul de succes, de sănătate pentru anul universitar 2021-2022. Vreau să îi asigur și pe părinți că au în față un om responsabil, iar eu am alături o echipă de 300 de oameni responsabili. Ați lăsat copiii dumneavoastră pe mâini responsabile vrem să ii formăm ca și oameni și ca profesioniști pentru țară.

USAMVB are 21 de specialități numai la licență și este adaptată la realitatea economică. Această universitate nu formează șomeri. Investițiile făcute de Ministerul Educației de Guvernul României în instituție se întorc în economie, fiindcă educația joacă un rol foarte important, iar noi ne pastrăm consecvența. Avem creat canalul de cominicație și săptămânal vom veni cu informații noi, în legătură cu situația epidemiologică. Ne cerem scuze părinților și studenților pentru aceste schimbări care sunttem obligați să  le aplicăm, nu din frică, ci din motive de responsabilitate. Sper și cred că într-un timp scurt vom reveni la ceea ce înseamnă învătământul ùniversitar. USAMVB Timișoara s-a adaptat foarte repede la modul de a comunica cu studentii noștri, cu partenerii din țară și din străinătate și cu instituțiile”.

De asemenea, în mesajul său, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș a spus în mesajul său adresat studenților: ”Aveți responsabilitatea să inovați, să găsiți acele soluții de eficientizare a agriculturii – a industriei alimentare și a zootehniei – astfel încât să duceți agricultura noastră la un nivel ridicat care să ne permită să fim rezilienți, rezistenți, la șocurile care vor veni. Probabil una dintrre viitoarele crize va fi în domeniul alimentar și așa cum ne bazăm acum în această criză pandemică pe medici, va veni rândul vostru să fiți în prim plan. Ca să avem rezultate și să rezistăm trebuie să fiți foarte bine pregătiți, iar USAMVB asta face cu dumneavoastră”.

Comentarii

comentarii