Acasă Actualitate Useriștii încasează taxele de protecție. Fritz îndeamnă la vot de pe un...

Useriștii încasează taxele de protecție. Fritz îndeamnă la vot de pe un ecran amplasat ilegal, care trebuia desființat de doi ani

DISTRIBUIȚI

Partidul #FărăPenali își face publicitate electorală ilegală, la Timișoara. Prima faptă ilegală, săvârșită de echipa de campanie USR Timiș, a primarului Dominic Fritz, a fost amplasarea unui imens mesh pe clădirea Asirom. Mesh-ul cu fața primarului nu a avut aviz chiar din partea… Primăriei Timișoara, iar firma Clear View Media OOH SRL, cea care a amplasat materialul publicitar, a fost amendată chiar de Poliția Locală.

Primarul Fritz, prin nou creata Alianță Timișoara Unită, continuă să încalce legea cu nonșalanță. Deși nu suntem nici măcar în pre-campanei electorală, pe mai multe ecrane publicitare din Timișoara a apărut mesajul ”pe 9 iunie votăm Alianța Timișoara Unită”. Campania electorală pentru alegerile locale din luna iunie va începe pe 10 mai 2024 și se va încheia pe 7 iunie 2024, conform unei decizii recente a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Deși legislația permite partidelor să-și facă publicitate politică, în acest ca este vorba în mod clar de publicitate electorală, fapt interzis.

Mai mult de atât, chiar unul dintre ecranele pe care tronează chipul zâmbitor al lui Dominic Fritz este, cum altfel, amplasat ilegal. Ilegalitate constatată chiar de Primăria Timișoara, și certificată printr-un referat semnat pentru conformitate de… primarul Dominic Fritz. Ecran care trebuia demontat încă de acum mai bine de doi ani, dar pe care ochii vigilenți ai subalternilor primarului nu l-au văzut.

Conform referatului din data de 3 februarie 2022, întocmit de Direcția Generală de Urbanism și Dezvoltare Urbană:

”În urma verificărilor efectuate pe teren în Timișoara, Bulevardul  Mihai Viteazul  nr.  2, în data de 16.07.2022, de către organele de control din cadrul Direcției Poliția Locală, s-au constatat următoarele: <<În anul 2021, în cursul lunii decembrie, în curtea imobilului situat în Timișoara, b-dul Mihai Viteazu, nr.2, au fost executate lucrări constând în montarea unui panou publicitar electronic, prevăzut cu ecran tip led, având structura proprie și elemente de susținere din metal, fixate în fundație de beton, lucrări executate fără autorizație de construire.>>.

Fapta de mai sus constituie contravenție potrivit art.26 din Legea 50/1991, încheindu-se astfel procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 198/AX0477746 din 17.12.2021, contravenient fiind persoana juridică S.C. CLEAR VIEW MEDIA OOH S.R.L., înmatriculată la R.C. cu nr.J35/1265/2014, cod fiscal nr.33174747, cu sediul în com. Dumbrăviţa str. Liceanului, nr.2, jud. Timiş, reprezentată de dl. Szabo Bogdan, în calitate de împuternicit al administratorului, C.I. seria TZ nr.678529, C.N.P. 1860717351591, eliberat de Poliţia Dumbrăviţa la data de 01.09.2021, iar ca măsură s-a dispus de către Arhitectul Șef: “s”, termen 31.12.2021.

Prin proces verbal de constatare nr.9536 din 17.01.2022, încheiat cu ocazia controlului efectuat la fața locului privind modul de îndeplinire a măsurilor complementare dispuse de către Arhitectul Șef al Municipiului Timișoara, prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 198/AX0477746 din 17.12.2021, s-a constatat faptul că persoana în cauză nu s-a conformat măsurilor dispuse privind desființare lucrărilor până la data de 31.12.2021.

În consecinţă, având în vedere că lucrările descrise mai sus, amplasate pe teren Statul Român, teren înscris în extrasul de carte funciară nr. 404325, nr. cadastral/ nr. topografic 404325, au fost executate fără autorizaţie de construire”.

Ciudat este faptul că și în acest caz apare aceeași firmă de publicitate, S.C. CLEAR VIEW MEDIA OOH S.R.L.. Conform datelor oficiale, compania o are ca administrator pe Lorena Jurchela, o tânără care a lucrat ca junior HR specialist la un operator de telefonie și care a ajuns, de la director de publicitate la administrator grație iubitului său, Bogdan Szabo, managerul general al Clear View Media OOH. Bogdan are și meritul de a fi membru al PSD Timiș.

Panoul de pe Mihai Viteazul a fost tolerat de subalternii primarului Fritz, și de funcționarii din primărie și de polițiștii locali, din 2021 și până acum. Iar firma din Dumbrăvița a încasat ilegal zeci de mii de euro. Iar acum, în preajma alegerile, a venit și momentul ca useriștii a început să încaseze taxele de protecție.

Comentarii

comentarii