Acasă Actualitate USR-iştii l-au convins pe primarul Nicolae Robu să-i lase se adune semnături...

USR-iştii l-au convins pe primarul Nicolae Robu să-i lase se adune semnături în centrul Timișoarei

1027
DISTRIBUIȚI

Mult zgomot pentru nimic. Cam la asta se poate reduce toată confruntarea dintre primarul Nicolae Robu şi USR,  care adună semnături pentru iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice”, care de fapt nu le aparţine “salvatorilor”.

După amenzi şi interdicţii încasate de USR-iştii timişoreni pentru că au agasat trecătorii în zona de promenade, băgându-le pixul în coastă să semneze iniţiativa, edilul a ajuns la sentimente mai bune faţă de aceştia şi le dă voie să adune semnături şi în Piaţa Operei.

Surse din ambele partide susţin că de fapt nu Nicolae Robu a fost cel care le face acest serviciu USR-iştilor, ci că aceştia din urmăau ajuns la concluzia că trebuie să-l ia pe primar “cu vorba bună”, invitându-l şi pe el să semneze iniţiativa şi să-l înduplece să le dea voie să adune semnături şi în piaţţa centrală. După ce l-au criticat continuu, pentru orice, pe primar, iată că este prima dacă când se adevereşte şi pentru durii USR-işti că sunt valabile câteva proverb: “Vorba dulce, mult adduce” şi “Capul plecat, sabia nu-l taie”. Au plecat capul, au vorbit frumos şi nu mai trebuie să se bată în vorbe şi amenzi cu poliţia locală şi cu primarul.

Ca urmare, edilul a postat pe pagina sa de facebook un ANUNȚ IMPORTANT:

“Ca dovadă a susținerii de către subsemnatul, așa cum am declarat în repetate rânduri, a campaniei “FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE”, inițiată cu bună credință de societatea civilă, pentru a nu o decredibiliza prin ducerea ei de către USR Timiș întru sfidarea reglementărilor în vigoare în orașul nostru și a legii care stabilește condițiile în care se pot organiza și desfășura acțiuni publice în spațiul public, ASUM decizia de a aproba, PRIN DEROGARE de la regulile în vigoare pentru zona de promenadă a Timișoarei, strângerea de semnături ORIUNDE și în această zonă. Sper ca activiștii USR să profite din plin de această deschidere din partea mea și să acționeze pe tot parcursul zilei, de exemplu: de la 8.00 până la 22.00.

Reamintesc că subsemnatul, personal, prin postarea Facebook din 22.05.2018, reprodusă mai jos, am capacitat aproape 6.000 de persoane să-și exprime susținerea campaniei! Desigur, pledoaria mea a fost, așa cum se poate vedea, să acționăm pentru “curățenie”, pentru legalitate, pentru statul de drept, cu respectarea legii, nicidecum cu încălcarea ei în numele nobleței cauzei!”, spune Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii