Acasă Politica USR Timiș a decis pe cine vrea să facă parlamentar. Doi ”parașutați”...

USR Timiș a decis pe cine vrea să facă parlamentar. Doi ”parașutați” puși să atragă voturi

DISTRIBUIȚI

Un deputat în funcție, care nu prea știe cum arată circumscripția ce l-a trimis la București, și o doamnă ajunsă în cel mai vestic județ pentru că familia sa ar fi la Timișoara, sunt alegerile celor de la USR Timiș pentru a fi puși pe listele partidului pentru alegerile parlamentare. Printre cei doi îi mai găsim pe primele poziții pe cel care a făcut campania lui Dominic Fritz pentru primărie, respectiv portavocea USR în CLT, Paula Romocean. Pe de altă parte, cel care a fost, probabil cel mai de bun simț parlamentar al partidului în Timiș Nicu Fălcoi, este dat la o parte, probabil că nu mai rezona cu dorința US-iștilor de a face politică.

Fără mari show-uri cu luminițe și strângeri de mănă, fără a face prea mult tam-tam și a se lăuda în presă, într-un mod mai aproape de taină și nu public, cei de la USR Timiș și-au desemnat membrii pe care vor să îi trimită în parlament. Bazându-se, probabil, pe popularitatea primarului Dominic Fritz, aceștia au ales o listă cu doi candidați la Senat și patru la Camera Deputaților, adică exact cât și-au propus să obțină la viitoarele alegeri parlamentare, deși e puțin probabil ca acest scor să fie atins.

Aceasta și dacă ne uităm pe lista celor ”friuntași”. Delegații USR (nu membrii, cum se dorea, ci delegații), au decis să trimită, încă o dată, pe primul loc la Senat un personaj care are doar legături pasagere cu județul sau cu Timișoara, Cătălin Drulă, cel care, deși e parlamentar de Timiș a trecut pe aici doar pentru ceva întâlniri cu membrii și pentru strângeri de mâini, în rest…

El e prezentat de cei de la USR ca fiind vreun mare erou politico-administrativ.

”În cele doar 9 luni de zile la Transporturi, Cătălin Drulă a absorbit 3,7 miliarde de euro fonduri europene, cu mult peste predecesorii săi, a deschis toate marile șantiere de infrastructură rutieră, dar a și restructurat instituția făcând-o mai suplă și mai eficientă.  Cătălin Drulă este primul ministru al Transporturilor care a avut curajul să elimine mafia PSD de la Metrou”, este prezentarea colorată a celui care vine în vizită prin Timiș din când în când.

Pe al doilea loc se află Paula Romocean, președinta USR Timișoara, pusă lideră de grup în Consiliul Local Timișoara și unul dintre cei mai virulenți consilieri la orice nu e cum vrea partidul. De profesie este economistă, lucrează de aproape 18 ani la o companie timișoreană.

Descrierea Paulei Romocean este și mai interesantă, ea ar fi cea care ”a reușit în mandatul ei de consilier local să ajute proprietarii de case istorice să reabiliteze mai ușor fațadele clădirilor”.

Ea este urmată în alegei de Vlad Șendroiu, liderul Consilierilor Județeni USR în Consiliul Județean Timiș, vicepreședinte USR Timiș și membru fondator USR Timiș, iar în viața de zi cu zi, IT-ist. El a ajuns lider de grup la CJT, după ce Raul Olajos a devenit prea critic la adresa conducerii locale a USR, ulterior părăsind și partidul. Ca și cea mai mare realizare a lui Vlad Șendroiu ca și consilier județean este prezentat faptul că a reușit ”să contribuie la modificarea ghidurilor de finanțare ale cluburilor sportive care permit accesul facil pentru cât mai multe dintre acestea”.

Pe locul patru, pe care cei de la USR îl consideră eligibil, este actualul senator în funcție, Raoul Trifan, membru în Biroul Județean USR Timiș. ”În mandatul de senator, Raoul Trifan a propus mai multe legi unele fiind adoptate, altele care se află încă pe culoarul legislativ. Una dintre cele mai importante dintre ele este cea prin care cerea retragerea meritelor de stat condamnaților penal, lege de altfel respinsă de PSD&PNL.”, este prezentarea realizată de USR pentru acesta.

La Senat lista este deschisă de Sorin Șipoș, vicepreşedinte USR Timiş, membru fondator al filialei USR Timiș și coordonatorul celor două campanii câștigătoare ale lui Dominic Fritz. Interesantă devine alegerea pentru locul doi, unul probabil eligibil, pe care a fost pus un candidat care avea nevoie, cu siguranță, de un loc sigur pentru a nu rămâne pe dinafară. Vorbim despre Alina Gîrbea, un politician care nu a avut absolut nicio legătură cu filiala, dar care e proaspăt transferată din filiala USR Diaspora și candidata USR la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Alina Gîrbea este de profesie politolog și a lucrat în mai multe instituții europene. Probabil în străinătate USR a pierdut  din atracție și înaintea doamnei transferate postul de senator al diasporei era deja ocupat. Pe al treilea loc se află Erwin Floroni, președintele filialei USR Lugoj și fostul candidat la primăria municipiului, locul trei la Senat fiind departe de unul eligibil,

“Alegerile interne au dat o echipă puternică pentru alegerile parlamentare, determinată să continue direcția pe care timișorenii au votat-o pe 9 iunie. Echipa USR Timiș are un obiectiv clar: să continue schimbarea profundă pe care am început-o la Timișoara și să apere interesele Timișoarei și ale Banatului, la București. Suntem pregătiți să facem o diferență reală în modul în care este condusă țara noastră, bazat pe respect pentru fiecare cetățean, corectitudine și autonomie locală”, a spus Dominic Fritz, președintele USR Timiș,

În 2020 USR Timiș a obținut 3 locuri în Camera Deputaților și un loc în Senat. Procentul pe care USR l-a avut în județul Timiș a fost de 29,41%.

.

Comentarii

comentarii