Acasă Actualitate USR Timiș, acuzații în legătură proiectul TM2023: „Guvernul României nu a alocat...

USR Timiș, acuzații în legătură proiectul TM2023: „Guvernul României nu a alocat niciun ban Timișoarei până acum”

DISTRIBUIȚI

„Nu mai sabotați proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii! Guvernul României nu a alocat niciun ban Timișoarei până acum!”, acuză reprezentanții USR Timiș joi, 15 septembrie, într-un comunicat de presă. Aceștia solicită deblocarea fondurilor și înlăturarea „piedicilor” puse de PNL, PSD și UDMR. Cel mai vocal dintre useriști este senatorul Raoul Trifan, care se plânge că banii destinați primăriei au fost „deturnați” către Consiliul Județean Timiș.

„Am susținut astăzi, în Parlament, o declarație prin care cer senatorilor PNL, PSD și UDMR să nu mai saboteze proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Acum câteva luni, prin OUG 83/2022, această Coaliție a Sărăciei a decis că ar fi mai bine ca Primăria să primească doar jumătate din banii alocați inițial de către Guvern acesteia. Restul a fost alocat Consiliului Județean condus de peneliști și Teatrului Național Mihai Eminescu.

Când am văzut că s-a renunțat la ideea inițială, anume principiul alocărilor bugetare în funcție de numărul de proiecte din bid book asumate, am depus la Comisia de Cultură a Senatului amendamente menite a repara această nedreptate. Amendamentele mele au fost, bineînțeles, respinse. În forma actuală, această lege, care va trece de Senat astăzi, este o batjocură la adresa Timișoarei și mai ales a timișorenilor! Proiectele asumate prin bid book de Timișoara trebuie să fie finanțate și implementate. Chermezele organizate de Consiliul Județean Timiș nu au nicio legătură cu evenimentul Capitalei Culturale Europene.

Ne-am obișnuit să nu fim susținuți de puterile care acaparează din 4 în 4 ani resursele centrale, dar măcar nu ne sabotați. Lăsați-ne să ne dezvoltăm așa cum știm, iar când vă asumați anumite obligații față de al doilea cel mai mare contributor la bugetul de Stat după București, țineți-vă de ele!”.

Comentarii

comentarii