Acasă Politica USR Timiș: ”Bugetul de anul acesta al Timișoarei arată o realitate îngrijorătoare....

USR Timiș: ”Bugetul de anul acesta al Timișoarei arată o realitate îngrijorătoare. Primăria rămâne fără bani?”

686
DISTRIBUIȚI

Bugetul prognozat de municipalitatea timişoreană pe anul 2019 este de aproximativ 300 de milioane de euro, dar cota aşteptată din veniturile proprii este de circa 2 milioane de euro.

Adversarii de dreapta ai PNL critică proiecţia bugetară pe 2019 a municipalităţii timişorene, care evidenţiază că suntem pe un minus de 207 milioane de lei, în timp ce primarul Nicolae Robu nu renunţă la fântâna cântătoare şi la câteva studii de fezabilitate.

“Timişoara încotro? Bugetul de anul acesta al Municipiului arată o realitate îngrijorătoare. Primăria rămâne fără bani?

Împreună cu vicepreşedinta Rodica Militaru şi cu ajutorul mai multor colegi din filiala USR Timişoara am lucrat la o analiză a bugetului local. Rezultatele sunt foarte îngrijorătoare.

Proiectul de buget al Timişoarei pus în dezbatere publică prevede un deficit de 207 milioane de lei. De aceşti bani este nevoie pentru ca tot ce şi-a propus administraţia pentru acest an să poate fi realizat.

Astăzi (23 aprilie, n.r.), în dezbaterea publică pe proiectul de buget, domnul primar afirma că proiectul de buget care va fi supus la vot va arăta diferit şi nu toate cheltuielile vor fi acoperite de venituri. Se va tăia probabil masiv de la investiţii, iar multe dintre lucrările planificate nu vor fi realizate deloc. Aştept cu nerăbdare varianta de buget care va fi supusă votului în Consiliul Local (probabil după Paşti) pentru că se pare că cea supusă dezbaterii publice a fost doar o primă încercare de proiect”, spun usr-iştii timişoreni, într-o postare pe facebook.

Nicolae Robu pune problemele pe seama numărului mare de modificări legislative în ultima perioadă, care aruncă în sarcina municipalităţii o seamă de obligaţii financiare, ceea ce va fi în detrimentul segmentului de dezvoltare şi investiţii. Pentru primar, toate investiţiile prinse în portofoliu sunt importante, s-ar mai putea la unele dintre ele, dar edilul nu vrea, ceea ce înseamnă că “se va avansa mai lent cu obiectivele decât dacă am restrânge numărul lor”.

Unora dintre timişorenii prezenţi la dezbatere li s-au părut unele investiţii inutile pe acest buget.

Nicolae Robu a mai promis şi o “autostradă” pentru biciclişti, spectaculoasă, pe care o doreşte finalizată în 2019, dar în buget sunt bani doar pentru studiul de fezabilitate.

 

Comentarii

comentarii