Acasă Politica USR Timiş va avea candidat la Primăria Timișoara. Partidul atrage tot mai...

USR Timiş va avea candidat la Primăria Timișoara. Partidul atrage tot mai mulţi noi membri

DISTRIBUIȚI

USR a depăşit în Timiş şi în Timişoara, dar şi în alte câteva comune din Timiş orice aşteptări. Acum, partidul a stârnit un val brusc de atenţie, iar cererile de adeziune la formaţiunea surpriză a alegerilor nu mai contenesc. Chiar filiale întregi ale altor partide au încercat să se mute în grup la USR, dar conducerea locală a formaţiunii garantează că aşa ceva nu se va întâmpla. Aici se face un alt fel de politică, iar cei care sunt deja politicieni nu sunt prea bine veniţi. Doar cu derogare de la conducerea locală a USR se vor accepta asemenea noi membri, cu carieră, dar numai în anumite condiţii stricte şi cu verificare la sânge.

„Avem o responsabilitate oferită de cetăţeni, iar munca începe doar acum. Trebuie să arătăm că vrem binele cetăţenilor, nu să ajungem noi pe funcţii. Până ieri am primit 200 de adeziuni. Nu vom primi oameni murdari şi fără coloană. Am făcut acest pas ca să schimbăm clasa politică”, a declarat Cristian Moş, şeful organizaţiei judeţene Timiş. 

El este aprobat de noul europarlamentar, şeful organizaţiei Arad, Vlad Botoş, prezent miercuri la Timişoara pentru a discuta pe tema alegerilor câştigate de USR „Nu vom primi membri de la alte partide, vrem să facem un alt fel de politică. Nu vor fi primiţi organizații întregi. Nu vom primi un primar care a fost deja în două partide. Dacă a avut funcţie de conducere în ultimii ani trebuie supuşi derogării. Desigur, nimeni cu cazier penal nu va fi acceptat la noi”, a declarat, la rândul său, Vlad Botoş, miercuri, la Timişoara.

În acest moment sunt deja 50 de organizații locale ale USR în Timiş, până la final de an vor fi deja 70, iar până la alegerile de anul viitor partidul va avea organizaţie în toate unităţile administrativ-teritoriale, avertizează liderii locali ai formţiunii. La nivel naţional USR are deja 10.000 de membri, iar în Timişoara sunt aproximativ 1.200, cea mai mare din ţară, după Bucureşti.

Pe de altă parte, stimulaţi şi de succesul de la europarlamentare, USR Timişoara se gândeşte deja la viitor şi la alegerile locale, spune Dan Reşitnec, liderul USR Timişoara.

„Timişoara are nevoie de o schimbare de viziune, trebuie să reformăm administraţia, primăria, felul de administrare a companiilor deţinute de Consiliul Local. Nu există stabilită nicio viziune de dezvoltare. Oraşul are nevoie de salubritate de calitate, iluminat public, o bază sportivă modernă, un spital nou, transport în comun de calitate. Construim alternativa pentru 2020, credem că acesta va fi anul schimb în Timişoara. Rezultatele de duminică ne impun o responsabilitate enormă. Vom fol timpul rămas pentru a pregăti o echipă şi un program local”, spune Reşitnec.

Selecţia candidatului va fi una severă, dar total deschisă şi democratică. Există deja şi trei candidaţi, dar numele lor va fi făcut public chiar de către ei, ulterior.

„Primul pas e alegerea candidatului pentru primărie. Demarăm competiţia internă a USR pentru desemnarea candidatului pentru primar. E un proces democratic, se va face cu votul tuturor membrilor. Competiţia începe acum. Împreună cu cei de la Plus dăm viitorul primar. Competiţia este deschisă tuturor membrilor, inclusiv celor care doresc să devină membri. Trei persoane sunt deja înscrise în competiţie, nu îi voi numi, se vor anunţa ei. Până pe 15 iunie orice membru îşi poate depune candidatura, va urma o campanie internă, o perioadă în care vom avea dezbateri, în cadrul cărora fiecare are ocazia să prezinte ce îşi propune să facă. Pe 20 iulie USR îşi va desemna propunerea la funcţia de primar”, spune liderul USR Timişoara.

Comentarii

comentarii