Acasă Politica USR Timișoara susține bugetul participativ

USR Timișoara susține bugetul participativ

DISTRIBUIȚI

Filiala Timişoara a USR începe anul cu o nouă consultare a timişorenilor despre proiectele oraşului, dar şi despre activitatea parlamentarilor şi a guvernanţilor, pentru a-şi spune păsurile şi a căuta împreună soluţii, sub deviza „USR – vocea ta”.

Întâlnirea va avea loc joi 18 ianuarie de la ora 18.00, la Casa AMG.

„USR continuă buna tradiţie de a sta de vorbă cu cetăţenii, vom demara o campanie prin care vom ieşi în stradă să le aflăm problemele şi aşteptările lor de la clasa politică, de la noi, să creăm o legătură directă între clasa politică şi cetăţeni. (…). Punem accent pe feedback-ul lor pentru a putea face corecţiile necesare în timp”, spune Alexandru Cadar, liderul USR Timişoara.

USR-iştii susţin că au şi câteva proiecte pentru municipiu, pe care le vor promova pe siteul filialei şi le vor înainta primăriei.

„Propunerea de buget pe 2018 este foarte importantă, sperăm la o dezbatere publică deschisă a modului de gestionare a banilor publici, care trebuie urmărit cu mare atenţie. (…). Noi încercăm să facem o analiză pertinentă şi obiectivă mult mai bună decât am făcut în 2017. Avem experienţă de muncă împreună, o echipă deja coagulată, experţi.

Susţinem în continuare proiectul de buget participativ, „Timişoara participă”, avem un model de soluţie de parcări pe care vrem să o propunem la Timişoara ca proiect-pilot şi în funcţie de succesul proiectului vrem să fie extins. Este un proiect de parcare supraetajată, pe o structură metalică, într-o zonă identificată de noi, este un gen de construcţie care pune accent şi pe calitatea vieţii în ceea ce priveşte spaţiul verde. Acele structuri pot include şi spaţii de joacă, de recreere pentru riverani.

Soluţia noastră are şi costurile estimative, perioada de amortizare în timp, toate detaliile. Sunt parcări ce ar urma să fie amplasate în zonele cele mai aglomerate, nu neapărat în centru, ci şi în cele rezidenţiale, între blocuri”, spune Cadar.

Pe de altă parte, ing. dr. Rodica Militaru urmăreşte Legea mirosurilor din parlament.

„În 22 decembrie, parlamentarii USR au depus Legea monitorizării şi a măsurării mirosurilor. Sperăm ca legea să reglementeze problemele în domeniu şi anume: operatorii economici, care prin specificul activităţii lor pot produce disconfort olfactiv vor fi obligaţi să aibă planurile de gestionare a acestui disconfort, care vor trebui să prevadă măsuri pentru prevenirea şi diminuarea disconfortului olfactiv. Nerespectarea măsurilor prevăzute în plan poate aduce oprirea temporară a autorizaţiei de funcţionarea sau chiar încetarea definitivă a ativităţii acestor operatori”, spune Rodica Militaru.

De asemenea, se prevăd obligaţii şi pentru autorităţile administraţiei publice locale, care trebuie să reglementeze desfăşurarea unor activităţi generatoare de mirosuri în zone rezidenţiale, de odihnă, tratament, agrement. La elaborarea planurilor de urbanism şi amenajarea teritoriului legea obligă la măsuri de prevenire şi reducere a disconfortului olfactiv şi sunt prevăzute o serie de contravenţii.

Iniţiativa a fost semnată de parlamentari din toate partidele şi are susţinerea Ministerului mediului, sperăm să fie adoptată.

Comentarii

comentarii