Acasă Politica USR vrea să ofere un candidat la Primăria Timișoara mai bun ca...

USR vrea să ofere un candidat la Primăria Timișoara mai bun ca Robu

1465
DISTRIBUIȚI

Dan Barna, președintele USR și candidatul acestora la viitoarele alegeri prezidențiale a fost prezent, în 16 iulie 2019, în Timișoara. În cadrul unei conferințe de presă, împreună cu cei din USR Timiș, a vorbit despre ultimele dezbateri pentru candidații la alegerile locale din județul Timiș, în special pentru cei din Timișoara. Sunt patru candidați USR rămași în lupta pentru nominalizarea partidului la acest scrutin. În seara de 16 iulie, la hotelul Continental va avea loc dezbaterea finală pentru acest loc. Campania a fost dusă în forma unei lupte de idei, iar Dan Reșitnec, președinte al USR Timişoara, speră ca cel pe care colegii lui îl vor alege să reprezinte o soluție mai bună decât Robu. 

În același registru, Barna amintește că USR are caracteristică specifică transparența, lăudând felul cum cei din Timișoara au organizat campania. Implicarea membrilor partidului, în opinia celui proaspăt ales candidat USR la alegerile prezidențiale, îi invită pe cetățeni să participe la dezbaterile USR. Totodată, acesta spune că civismul specific timișorenilor și timișenilor a dus la victoria USR la ultimele alegeri din Timiș, felicitând membrii USR Timiș pentru că sunt deschiși către cetățeni. În opinia lui Barna, tinerii sunt cei care au nevoie de un nou tip de candidat, persoanele din alte grupe de vârstă fiind, spune el, uneori rupte de realitate.

Cătălin Drulă, deputat USR, a fost și el prezent la conferință. El speră ca partidul său să preia funcțiile importante din Primărie în 2020, oricare ar fi cel ales. Cele două milioane de voturi de la europarlamentare cresc speranțele acestuia și arată că se pregătește, în cuvintele acestuia, un „val de schimbare, acestea fiind doar prima rundă”. Cei din USR vor să schimbe mentalitatea de a „vota pe unii pentru a nu câștiga pe ceilalți”, sperând să spargă actuala „castă” politică. Din cei 13.500 de membrii, 400 s-au alăturat după alegerile europarlamentare, existând și câteva refuzuri de admitere, pe diferite motive.

Campania pentru prezidențiale va începe în curând, cei din USR fiind, din nou, prezenți pe străzi pentru a strânge semnăturile. Barna, crede că aceste alegeri reprezintă o posibilă deschidere de drum către o schimbare care aduce oameni noi în toate UAT-urile din țară, în 2020. O problemă pentru cei din USR ar fi discuțiile cu cei de la PLUS în vederea susținerii candidaților, când ambele grupări vor avea candidat. Alianța este dispusă să susțină opțiunea cu cele mai mari șanse, urmând să fie făcute sondaje, unde este nevoie.

Barna consideră că, pentru prima dată după Revoluție, va exista o competiție clară de idei pentru România la prezidențiale, renunțându-se la bătălia personalităților politice. Pentru termen lung, președintele USR, creadă că există maturitatea necesară în partidul său pentru a ajunge la guvernare, neexcluzând o eventuală alianță. O problemă majoră sesizată de Barna este cea a tinerilor care vor să părăsească țara. Ca soluție, acesta consideră digitalizarea și redresarea economiei.

Comentarii

comentarii