Acasă Actualitate USV Timișoara a marcat 20 de ani de învățământ silvic universitar în...

USV Timișoara a marcat 20 de ani de învățământ silvic universitar în Banat

DISTRIBUIȚI

Vineri 4 noiembrie, a avut loc manifestarea 20 de ani de învățământ silvic universitar în Banat, organizată de  Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara.

Evenimentul a reunit personalități știintifice, reprezentanți ai facultăților și secțiilor de profil – Silvicultură din Banat și din țară, studenți și parteneri.

Cu acest prilej au fost desfășurate mai multe standuri cu exponate unde a fost prezentata bogăția pădurii, obiecte din lemn, trofee și fotografii.

Facultatea de Horticultură şi Silvicultură funcționează în cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieții „Regele Mihai I al României” din Timişoara. Printre specializările pe care studenţii le pot alege se numără: Horticultură, Inginerie genetică în agricultură, Peisagistică şi Silvicultură. Perioada: Ciclul I licență – 4 ani, Ciclul II masterat – 2 ani, Ciclul III doctorat – 3 ani. Locația: Calea Aradului nr.119, 300645, Timișoara.

Toate cele patru programe de studiu sunt încadrate, conform clasificării universităţilor, în categoria A, prezentând un grad ridicat de încredere. Facultatea oferă condiții deosebite de pregătire practică şi teoretică studenților, precum şi multiple posibilități de petrecere a timpului liber, în campus existând o bază sportivă (terenuri de tenis, fotbal, volei), cantină restaurant şi un club studențesc.

Prezentul Facultății de Horticultură și Silvicultură atestă faptul că ea și-a câștigat recunoașterea și aprecierea în țară și nu numai, având dreptul să stea în mod egal alături de celelalte facultăți de profil din România. Viitorul ei stă sub imperativul necesităților de integrare și afirmare pe plan european.

 

Comentarii

comentarii