Acasă Actualitate UVT avansează în ierarhia Center for World University Rankings (CWUR) 2021-2022

UVT avansează în ierarhia Center for World University Rankings (CWUR) 2021-2022

303
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timişoara se situează în top 5.9% cele mai bune universități din lume dintr-un total de 19.788 de universități din întreaga lume, potrivit Center for World University Rankings (CWUR) 2020-2021.

UVT a câștigat 24 de poziții față de anul anterior, ocupând poziția 1162 la nivel mondial. La nivel european, UVT ocupă poziția 435, în timp ce la nivel național UVT ocupă poziția a 4-a, în condițiile în care doar 10 universități din România au fost incluse în clasamentul care cuprinde cele mai bune 10% universități din lume.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază noul rezultat: „UVT evoluează și avansează în cadrul unuia dintre cele mai ample clasificări academice din lume, în care sunt situate aproape 20 de mii de universități, urcând 24 de poziții față de anul trecut. Suntem a patra universitate din România, în cadrul acestei ierarhii complexe, alături de primele două universități comprehensive românești, cele din București și Cluj, dar și de Universitatea Politehnica din București. Este evident, UVT se plasează în plutonul care conduce ierarhia celor mai atractive universități din țară, o competiție la vârf, în care puterea cunoașterii și pregătirea absolvenților, relevanța cercetării și influența publicațiilor științifice, formează cele mai importante grupe de valori universitare, demonstrate pe termen lung”.

CWUR măsoară performanța universităților pe baza a 4 indicatori de performanţă: calitatea educației (25%), inserţia profesională a absolvenților (25%), calitatea personalului academic (10%) și performanța cercetării (40%) împărțit astfel: rezultatele cercetării – număr de articole (10%), publicațiile de înaltă calitate – număr de articole apărute în jurnale de top (10%), influența cercetării – număr de articole apărute în jurnale de mare influență (10%) şi citările – număr de articole  cu număr mare de citări (10%).

Acest clasament universitar, publicat din anul 2012, este unic prin faptul că indicatorii de performanță obiectivi evaluează toți cei patru piloni cheie care stau la baza metodologiei clasamentului (calitatea educației, inserția profesională a absolvenților, calitatea personalului academic și performanța cercetării), fără a se baza pe sondaje de opinie și pe informații raportate de universităţi. CWUR pune accent egal pe educație și cercetare, evaluând 20.000 de universități, considerate în analiza globală și clasificate în funcție de performanțele lor.

The Center for World University Rankings este o organizație de top, localizată în Emiratele Arabe Unite, care oferă consultanță politică, perspective strategice și servicii de consultanță guvernelor și universităților, pentru îmbunătățirea rezultatelor educaționale și de cercetare. CWUR publică un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență.

În această clasificare, alături de Universitatea de Vest din Timișoara sunt prezente şi alte 3 universități membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

 

 

 

Comentarii

comentarii