Acasă Cultura UVT, gală de film! Cum am trăit într-o pădure. Întâlnire specială cu...

UVT, gală de film! Cum am trăit într-o pădure. Întâlnire specială cu realizatoarea Dite Dinesz

298
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest Timișoara organizează o întâlnire specială cu jurnalista Dite Dinesz, de la TVR Timișoara, joi, 3 iunie, începând cu ora 18.

Dite Dinesz este unul dintre jurnaliștii din România cu o vastă carieră în spate, derulată în jurul acestei profesii. Moderator, producător, redactor și realizator al multor programe culturale derulate pe canalul național de televiziune TVR, Dite Dinesz a fost, încă de la începutul profesiei sale, un om pasionat de cultură, de România și de puterea comunității.

Documentarul „Cum am trăit într-o pădure” este povestea ultimilor locuitori izolați din România, care trăiesc singuri în câte un cătun.

Distins cu Marele Premiu la Gala Prix CIRCOM (acordat de CIRCOM – European Association of Regional Television), documentarul ,,Cum am trăit într-o pădure” e rezumatul a cinci ani de căutări, regăsiri a sensului omului, așa cum e înțeles el dincolo de munți, în case mici cu un pat și o masă. E un film de pădure, în care nu auzi decât copaci, păsări și câte un om umblând pe poteci cu gândurile sale.

Echipa care a realizat filmul e aceeași, de peste 15 ani, Marius Danci (imagine), Constantin Buță (montaj), Dite Dinesz (realizator).

”Vă invităm, astfel, să vizionați producția ,,Cum am trăit într-o pădure”, care urmărește viața oamenilor izolați pe potecile munților, în cadrul unui nou eveniment din seria La UVT, Cultura este Capitală!”, este mesajul UVT.

 

Filmul va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook a UVT, și va fi proiectat în Aula Universității (cu prezență fizică în limita a 70 de persoane).

Proiecția va fi urmată de un dialog cu distinsa jurnalistă și realizatoare de emisiuni.

 

 

 

Comentarii

comentarii