Acasă Actualitate UVT oferă locuri pentru absolvenții liceelor de la sate, de etnie romă...

UVT oferă locuri pentru absolvenții liceelor de la sate, de etnie romă și pentru candidații din centrele de plasament

260
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest Timișoara susține principiul echității și sprijină candidații proveniți din medii dezavantajate pentru a avea acces la studii universitare.

Astfel că și în acest an au fost oferite locuri special alocate candidaților absolvenți ai liceelor din mediul rural (66 de locuri pentru ciclul de studii universitare de licență), candidaților de etnie romă (15 locuri pentru ciclul de studii universitare de licență și 5 locuri pentru ciclul de studii universitare de masterat), dar și pentru candidații proveniți din centre de plasament (15 locuri pentru ciclul de studii universitare de licență).

De altfel, este bine-cunoscut faptul că UVT este atentă la nevoile tuturor studenților săi, oferind în fiecare an un număr important de burse din venituri proprii, dar și scutiri de taxe de școlarizare sau de cazare pentru toți tineri care doresc să studieze, dar au dificultăți materiale.

În plus, pentru a ne asigura că toți candidații au luat decizii fundamentate cu privire la programul de studii universitare pe care îl vor urma, fiind cât mai bine informați despre oportunitățile pe care le au, am pus la dispoziția acestora servicii gratuite de consiliere în carieră atât în cursul anului școlar, cât și pe întreaga perioadă a procesului de admitere.

Ședințele de consiliere au fost susținute de experții din cadrul Centrului de Consiliere și de Orientare în Carieră din UVT și s-au putut desfășura atât în mediul online, cât și fizic, la sediul UVT sau în cele șapte centre județene de admitere.

Pentru locurile rămase disponibile, UVT va organiza o sesiune de admitere și în luna septembrie 2021, toate informațiile fiind disponibile pe site-ul https://admitere.uvt.ro/.

 

Comentarii

comentarii