Acasă Actualitate UVT oferă titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum Excelenței Sale David...

UVT oferă titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum Excelenței Sale David Saranga, ambasadorul Israelului

DISTRIBUIȚI

Joi, 19 mai 2022, începând de la ora 9.30, în amfiteatrul de evenimente A01 al Universității de Vest din Timișoara, se va desfășura festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum Excelenței Sale, David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

Domnul David Saranga deține o diplomă de MBA de la Hebrew University Business School și vorbește fluent 4 limbi, ebraică, engleză, română și spaniolă. A parcurs o carieră diplomatică și politică apreciabilă, începută odată cu prima sa activitate diplomatică, desfășurată în cadrul Ambasadei Israelului în România, între 1997 și 2000.

Mai apoi, domnul David Saranga a fost consilier în cadrul Ambasadei Israelului în SUA, responsabil de relațiile cu mass-media și afacerile publice la New York, responsabil pentru imaginea Israelului în Statele Unite. De asemenea, a fost șef al Departamentului de legătură cu Parlamentul European, în cadrul delegației israeliene la UE, între 2011 și 2014, precum și consilier principal pentru afaceri externe al președintelui statului Israel, Reuven (Ruvi) Rivlin, între 2014 și 2018.

Prin titlul conferit, UVT recunoaşte și apreciază contribuţiile deosebite ale lui David Saranga în lumea diplomației, pentru promovarea relațiilor culturale și educaționale dintre România și Israel, dar și pentru consolidarea cooperării dintre mediul universitar românesc și instituțiile academice din Israel.

Domnul Ambasador a încurajat permanent dezvoltarea parteneriatului româno-israelian în cadrul Universității de Vest din Timișoara, mai ales prin suportul acordat pentru deschiderea Centrului de Studii Evreieşti şi Israeliene din Timișoara, la UVT, anul trecut. Domnul Ambasador David Saranga este un prieten ales al comunității academice a UVT, dar și al comunității timișorene, precum și un oaspete de onoare apropiat și implicat în viața Comunității Evreilor din Timișoara.

Comentarii

comentarii