Acasă Actualitate UVT organizează conferința internațională L’identité européenne en question

UVT organizează conferința internațională L’identité européenne en question

795
DISTRIBUIȚI

Departamentul de Ştiinţe ale Educaţie din cadrul Universităţii de Vest Timişoara organizează conferința internațională L’identité européenne en question, în data de 18 iulie, de la ora 14.00.

”Școala, ca vector de identitate, are menirea de a crește gradul de conștientizare și de a dezvolta sentimentul de apartenență la comunitatea locală, națională și europeană deopotrivă, într-o manieră firească, coarticulată.

Sentimentul de apartenență la o comunitate, construirea identității se cimentează încă de la vârstele mici.

Este motivul pentru care vă invităm să reflectăm împreună, să împărtășim bune practici, abordări didactice inovatoare și rezultate ale cercetărilor referitoare la maniera în care putem pregăti cadrele didactice din învățământul primar pentru a adresa valorile și identitatea europeană.

Acesta a fost scopul principal al proiectului Jean Monnet „Penser, raconter, vivre L’Europe à l’école” derulat de Departamentul de Științe ale Educației, din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara, între 2017-2019”, este mesajul UVT.

Rezultatele proiectului, împreună cu Cadrul European de Referință al Competențelor pentru Cultură Democratică (CERCCD), elaborat de Consiliul Europei, cadru adaptat pentru copiii din învățământul primar, vor fi referențiale pentru dezbateri de-a lungul conferinței

Detalii despre conferința internațională găsiți la adresa https://perev.projects.uvt.ro.

Nu se percepe taxă de participare.


Comentarii

comentarii