Acasă Actualitate UVT organizează conferința internațională „Security challenges in the Balkans”, la Timişoara

UVT organizează conferința internațională „Security challenges in the Balkans”, la Timişoara

1535
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu asociația New Strategy Center, organizează conferința internațională „Security challenges in the Balkans”, marţi 10 octombrie.

Evenimentul va aduce la Timișoara invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din regiunea Balcanilor. Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la provocările vechi și noi cu privire la securitatea și stabilitatea Balcanilor, la rolul jucat de UE în democratizarea acestui spațiu, precum și la politica de securitate a NATO în regiune. Evenimentul va avea 3 sesiuni deschise ce vor acoperi temele de interes pentru securitatea României și a zonei învecinate. Organizată la complexul Senator, conferința va beneficia de expertiza unui număr considerabil de invitați, membri ai corpului diplomatic, precum și reprezentanți ai mediului academic și de specialitate din România, Serbia, Croația, Turcia, Grecia, Bulgaria, Albania, Marea Britanie, Italia și Franța.

Evoluția evenimentelor din ultimii ani demonstrează că regiunea Balcanilor rămâne un spațiu deosebit de important pentru securitatatea europeană, provocările cu care se confruntă zona intensificându-se în ultimii ani. Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center au decis să organizeze această dezbatere la Timișoara pentru a sublinia în primul rând legăturile istorice ale capitalei Banatului și pentru a evidenția faptul că Balcanii reprezintă o zonă vitală pentru securitatea României –a informat UVT.

 

 

 

Comentarii

comentarii