Acasă Actualitate UVT se alătură luptei pentru prevenirea traficului de persoane, 17 – 21...

UVT se alătură luptei pentru prevenirea traficului de persoane, 17 – 21 octombrie 2022

DISTRIBUIȚI

Cu ocazia marcării Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane, studenții din cadrul Departamentului de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara au participat la o sesiune de informare organizată de Centrul Regional Timișoara împotriva Traficului de Persoane al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane și Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Săptămânii prevenirii traficului de persoane 17 – 21 octombrie 2022 și a avut ca scop informarea studenților cu privire la profilul traficanților de persoane și al victimelor, riscurile și implicațiile traficului de persoane, rolul și atribuțiile asistenților sociali în ceea ce privește prevenția fenomenului și intervenția socială pentru victime, precum și cunoașterea rețelei de servicii sociale care desfășoară activități în domeniul prevenției traficului de persoane și asistența victimelor.

Loredana Trancă, coordonatorul acestui eveniment, a declarat că „este o ocazie care permite studenților din anul I, viitori asistenți sociali, să cunoască rețeaua serviciilor sociale din comunitate și să învețe direct de la specialiști cu vastă experiență în domeniul prevenției traficului de persoane cum se derulează procesul de intervenție în cadrul unei echipe multidisciplinare care lucrează cu victimele traficului de persoane. Mulțumim partenerilor noștri, Centrul Regional Timișoara împotriva Traficului de Persoane al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale pentru colaborare”.

 Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional și din octombrie 2007 organizează campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional. (https://anitp.mai.gov.ro/). Departamenul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara este principalul furnizor de formare profesională acreditată din zona de Vest a României pentru specializarea Asistență socială și oferă celor care doresc să se specializeze în acest domeniu posibilitatea de a se înscrie la ciclul I – licenţă (cu frecvență sau la distanţă), ciclul II – masterat sau ciclul III – doctorat. (https://asistenta-sociala.uvt.ro/)

Comentarii

comentarii