Acasă Actualitate UVT și Casa de Cultură vă invită la avanpremiera documentarului „Legenda Casei...

UVT și Casa de Cultură vă invită la avanpremiera documentarului „Legenda Casei H”

DISTRIBUIȚI

Joi, 21 iulie, de la ora 21:30, în curtea Centrului de Proiecte Timișoara, pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1, va avea loc avanpremiera filmului „Legenda Casei H”, un documentar despre o locuinţă unicat în România, unul dintre cele mai spectaculoase proiecte arhitecturale din țara noastră. „Un film cum nu se poate mai captivant!”, anticipează reprezentanții Universității de Vest Timișoara, instituție care, împreună cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, organizează evenimentul.

Documentarul face parte din seria „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”, în care Adriana Babeți, alături de o echipă minunată, explorează istoriile uitate, neștiute, dar impresionante, ale Timișoarei și îi aduce în atenția publicului pe unii dintre oamenii deosebiți ai locului… Înainte de proiecție, puteți intra în dialog cu echipa Harta Secretă, cu Andrei și Delia Herczeg, proprietarii casei, și Radu Mihăilescu, arhitectul Casei H.

„În lunile următoare, echipa Harta Secretă pregătește timișorenilor multe alte surprize. Următoarele documentare tratează subiecte aparte, precum istoria cafelei și a cafenelelor în orașul de pe Bega sau istoria dulciurilor și a restaurantelor. Pe lângă documentare, se vor organiza tururi ghidate, dezbateri și evenimente tematice”, mai precizează reprezentanții UVT.

„Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” este un proiect comun al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara. Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, este finanțat de Primăria Municipiul Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Centrul de Proiecte.

Comentarii

comentarii