Acasă Actualitate UVVG a organizat conferința „Ideals and Science: The core of professions”

UVVG a organizat conferința „Ideals and Science: The core of professions”

489
DISTRIBUIȚI

kentuckyFacultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie și Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a organizat, în data de 03.07.2014, conferința „Ideals and Science: The core of professions” susținută de prof. univ. dr. Kay Hoffman, din cadrul Universității din Kentucky (SUA).

Prof. univ. dr. Teodor Pătrăuță, decanul Facultății de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport, a subliniat că prof. univ. dr. Kay Hoffman, de la Universitatea din Kentucky (SUA) este o personalitate a științei în domeniul științelor sociale și umane, care are realizări deosebite în acest domeniu. „D-na prof. univ. dr. Hoffman ne onorează cu prezența pe parcursul a trei zile, timp în care va cunoaște preocupările pe care le au colegii din cadrul Universității noastre în domeniul cercetării științifice. Linia legăturilor pe care le-am legat deja cu d-na profesor, va continua și pe baza unor schimburi de experiență pe care dorim să le realizăm între studenții, masteranzii și profesorii pe care îi avem în cadrul Universității noastre”.
Prof. univ. dr. Kay Hoffman a declarat: „Vizita mea la Arad are ca scop deschiderea colaborărilor dintre Universitatea din Kentucky și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”. Îmi place foarte mult orașul Arad și România și mă bucur că sunt aici”.
Lect. univ. dr. Aurora Lupaș, din cadrul Facultății de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie și Educaţie Fizică şi Sport, director al Centrului de bioetică și studii sociale a UVVG, a precizat, că „prof. univ. dr. Kay Hoffman este o specialistă în științele sociale, iar Centrul de bioetică și studii sociale are mare nevoie de astfel de specialiști. Prima cercetare a acestui centru este în derulare, iar cu această ocazie d-na prof. univ. dr. Kay Hoffman este alături de noi pentru a ne îndruma spre proiecte cu Statele Unite ale Americii în științele sociale și socio-medicale. D-na Kay Hoffman a vizitat Centrul pentru copii cu dizabilități și Centrul de recuperare, de pe strada Tudor Vladimirescu, deoarece la începutul carierei a lucrat în astfel de centre din SUA. A fost foarte încântată de felul în care se prezintă centrele noastre și specialiştii noștri, care se ocupă de copii. Această vizită este de bun augur pentru noi, iar o expertiză ca cea realizată de d-na profesor nu întâlnim în fiecare zi”.
Prof. univ. dr. Kay Hoffman a avut o întrevedere și cu d-na prof. univ. dr. Coralia Cotoraci și a vizitat câteva obiective ale Universității de Vest „Vasile Goldiș”, respectiv Muzeul și Colecția de artă „Doina și Baruțu T. Arghezi”, Muzeul Vasile Goldiș și Institutul de Științe ale Vieții – Laboratoarele de cercetare din cadrul Campusului Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

Comentarii

comentarii