Acasă Actualitate UVVG Facultatea de Ştiinţe Juridice – “Am auzit că tinerii vin la...

UVVG Facultatea de Ştiinţe Juridice – “Am auzit că tinerii vin la Drept pentru a ajunge OAMENI MARI!”

452
DISTRIBUIȚI

Cei care aleg să urmeze cursurile Facultăţii de Ştiinţe Juridice a UVVG Arad ştiu că îşi vor împlini visul de a împărţi dreptatea acolo unde se vor angaja sau de a ştii ei, în viitoarea profesie, cum să-şi desfăşoare munca în pas cu legea.

Pentru orice student care păşeşte în această facultate, este o mândrie de a fi discipol în cea dintâi astfel de instituţie universitară privată din România, înfiinţată în anul 1990. Cadrele universitare ale facultăţii sunt personalităţi arădene, majoritatea fiind practicieni ai dreptului, ceea ce contribuie la o foarte bună corelare a procesului didactic cu cerinţele pieţei muncii şi a practicii în domeniu.

Facultatea dispune de importante relaţii internaţionale din Viena, Cracovia, Varşovia, Osnabruck, Budapesta, Trnava, Zagreb, Novi Sad etc.

Unii dintre studenţi au ales ca primă opţiune această facultate, alţii sunt la cea de-a doua sau a treia, pentru că au simţit nevoia completării studiilor precedente.

Studenţii facultăţii se bucură de o infrastructură didactică şi de cercetare ştiinţifică ce se ridică la standardele europene, cuprinzând laboratoare de criminalistică şi de limbi moderne, centrul de informare şi integrare europeană, cabinetul pentru protecţia drepturilor omului, laboratorul de informatică juridică şi de drept informatic, Biblioteca Centrală Universitară ”Tudor Arghezi”, spaţii aferente pregătirii studenţilor în cadrul Federaţiei Europene a Şcolilor Superioare.

“Sunt mai multe motive pentru care am urmat Facultatea de Ştiinţe Juridice, care este de fapt a doua facultate. În primul rând m-a inspirat soţia mea, care îşi dorea foarte mult să urmeze Dreptul, deşi a aşteptat ani buni să îşi materializeze pasiunea. M-am înscris şi pentru avantajele pe care mi le pot oferi studiile juridice în domeniul meu, mai ales că activitatea pe care o desfăşor are o strânsă legătură cu Dreptul, respectiv în tranzacţiile imobiliare întâlnim des speţe unde avem nevoie să cunoaştem articole din Codul Civil. De asemenea, m-a inspirat faptul că multe personalităţi importante din istoria României, cum ar fi Tudor Vladimirescu, Avram Iancu, Nicolae Titulescu, sau Iuliu Maniu, au avut avut profesii în domeniul juridic”, spune Ionel Răşinar, student UVVG Arad, în timp ce soţia sa îl completează: “Am auzit că tinerii vin la Drept pentru a ajunge OAMENI MARI!”

Comentarii

comentarii