Acasă Actualitate Uzina ”nu mai știu ce nume i-am dat” caută administrator

Uzina ”nu mai știu ce nume i-am dat” caută administrator

DISTRIBUIȚI

A decis firma care se va ocupa de transportul energiei termice produsă de Colterm, acum se caută și șef care să se ocupe de managementul pierderilor tehnologice. Uzina ”nu mai știu ce nume i-am dat”, după cum spunea primarul Dominic Fritz, scoate la concurs postul de administrator. Vorbim despre firma care se numește, de fapt, Uzina Energetică Timișoara, societatea care a primit ca și atribuție managementul transportului energiei termice de la Colterm sau o altă firmă care ar putea apărea, inclusiv una privată, către clienți.

Concursul vine la pachet cu cel pentru o altă firmă inventată de primărie, Uzina Energie Solară, și pentru aceasta se caută persoană responsabilă care să asigure conducerea activității.

Până de curând, cele două firme nu aveau activitate, dar aveau șef numit de Consiliul Local Timișoara, pe ”atribuire directă” spre Darius Georgiu, vicepreședinte al CCIA Timiș și om de afaceri cu activitate în numeroase domenii. El a fost numit pe post pentru un mandat de patru luni la conducerea ambelor societăți.

Consiliul Local Timișoara va avea de votat, marți, documentația pentru declanșarea procedurii de selecție a administratorului societăților amintite.

Dacă inițial cele două firme nu aveau niciun fel de importanță, brusc una dintre Uzine a primit o importanță strategică. Decizia conducerii municipalității a fost să treacă distribuția energiei, de la Colterm direct la primărie, special pentru a nu mai plăti către societatea de termoficare, anual, câte o factură generoasă pentru pierderile tehnologice apărute pentru că transporta energia termică prin țevile ciuruite ale municipalității, către populație.

Comentarii

comentarii