Acasă Actualitate Va face faţă transportul şcolar comasării de clase din Timiş?

Va face faţă transportul şcolar comasării de clase din Timiş?

DISTRIBUIȚI

“Restructurarea merge până aoclo încât se comasează clase. La noi în judeţ funcţionează un sistem de transport şcolar. Mă întreb în ce măsură acest sistem de transport şcolar va face faţă comasării”, spune consilierul judeţean Viorel Sasca
Sistemul de învăţământ din Timiş şi de altfel din toată ţara suferă modificări în această perioadă. Dascălii ies în stradă, iar unele şcoli se comasează. Astfel, unii dintre elevi vor trebui să parcurgă distanţe mai mari pentru a ajunge la şcoală, dacă unitatea de învăţământ din localitatea în care trăieşte respectivul elev va fi cu lacătul pe ea. Consilierul judeţean Viorel Sasca a întrebat, în şedinţa de plen de vineri, dacă sistemul de transport al elevilor din Timiş va face faţă acestei comasări. “Restructurarea merge până acolo încât se comasează clase. La noi în judeţ funcţionează un sistem de transport şcolar. Mă întreb în ce măsură acest sistem de transport şcolar va face faţă comasării”, a întrebat Sasca.

“Toate aceste microbuze sau chiar autobuze trebuie să intre în acest program de transport”
“S-a luat legătura cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, pe lângă mijloacele noastre, ce le-am dat noi către primării, şi Ministerul Învăţământului a dotat diferite şcoli şi primării cu microbuze de transport. Am stabilit să existe un singur program de transport şcolar la nivelul întregului judeţ, care să cumuleze toate microbuzele, astfel încât niciun copil din Timiş să nu meargă pe jos la şcoală, în condiţiile în care se face comasarea acestor şcoli. Toate aceste microbuze sau chiar autobuze trebuie să intre în acest program de transport”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

“Aceste autobuze ale noastre şi altele au un grad destul de avansat de uzură”
Totuşi, problema nu e prea roz… din câte spune consilierul judeţean Viorel Sasca. “Aceste autobuze ale noastre şi altele au un grad destul de avansat de uzură. Pe urmă este problema drumurilor. Cred că ar trebui să discutăm cu primarii să aibă grijă de drumuri, iar maşinile să fie într-o stare bună pentru că altfel nu ştiu în ce măsură planul nostru va fi şi unul funcţional”, spune Sasca. Vicepreşedintele CJ Timiş Adam Crăciunescu a cerut ca în următoarea şedinţă de plen consilierilor judeţeni să le fie prezentată o situaţie referitor la aceste comasări. “Ar fi bine să avem un program judeţean de transport şcolar. La şedinţa următoare a consiliului aş vrea ca doamna inspector să ne prezinte o situaţie a comasărilor. Sunt consilii locale care au înţeles necesitatea acestei comasări, dar au probleme cu transportul de la o şcoală la alta, mai ales că s-au făcut investiţii multe în judeţ, în clădiri. Să se ţină cont şi de părerea autorităţilor locale vizavi de modul de concentrare a acestor şcoli”, a declarat Adam Crăciunescu. În Timiş sunt 70 de microbuze ce aparţin de Consiliul Judeţean Timiş, plus aproximativ 50, care au venit pe linie guvernamentală, în diferiţi ani.

Comentarii

comentarii