Acasă Actualitate Va fi din nou stare de urgență? Președintele și premierul spun că,...

Va fi din nou stare de urgență? Președintele și premierul spun că, dacă numărul infectărilor va crește, se vor lua măsuri drastice

2464
DISTRIBUIȚI

În acest moment nu se impune reinstituirea stării de urgență însă situația infectărilor este monitorizată cu atenție, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Și președintele Klaus Iohannis a declarat că nu dorește noi restricții, însă dacă numărul infectărilor va crește, se vor lua măsuri drastice. Un mesaj similar a avut și premierul României, Ludovic Orban.

Reacțiile celor trei oficiali vin după ce România a ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană la noi cazuri raportate și pe locul al paisprezecelea în lume.

”Atributul pentru starea de urgență este al președintelui României. Noi, ca Institut Național al Sănătății, ca minister al Sănătății, văzând evoluția total nefavorabilă, propunem Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care merge cu această situație la președinte. În acest moment nu este cazul unei situații de urgență”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

”Nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar dacă numărul de cazuri crește în continuare, atunci probabil Comitetul Național va începe să propună anumite măsuri  restrictive. Să nu ne imaginăm că, dacă este vară și plecăm undeva la munte sau la mare, scăpăm de virus. Din păcate, virusul merge cu noi și la mare și la munte. Ține de noi să ne protejăm”, a spus și președintele Klaus Iohannis.

”Dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură care se va impune pentru că punem pe primul plan sănătatea românilor”, a adăugat premierul Ludovic Orban.

Comentarii

comentarii