Acasă Actualitate Vaccinare doar cu buletinul la „maratonul” din weekend, de la CRAFT, inclusiv...

Vaccinare doar cu buletinul la „maratonul” din weekend, de la CRAFT, inclusiv pentru minorii de peste 16 ani

489
DISTRIBUIȚI

Vineri, 23 aprilie, se dă startul maratonului de vaccinare de la sala Centrului Regional de Afaceri Timișoara. Acesta se va desfășura continuu, de vineri după-amiază, ora 16.00, până luni dimineață, ora 08.00. Sunt pregătite până la 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de Pfizer, până la 30 de fluxuri de vaccinare, fiind implicați, de asemenea, sute de voluntari, medici și voluntari din rândul studenților mediciniști și societății civile.

Acum, inițiatorul proiectului, prof. dr. Dorel Săndesc, președintele asociației de ATI „Aurel Mogoșeanu” Timișoara, vine și cu alte precizări: vaccinarea se va putea face și fără programare, doar cu cartea de identitate. Acest lucru a fost decis în urma discuțiilor cu col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

În plus, se vor putea vaccina inclusiv minori cu vârste între 16 și 18 ani, cu acordul scris al unui părinte. „Nu este un formular tip/ standard. Se face de părinte, cu titlul  «Acord pentru Vaccinare», specificându-se numele și prenumele părintelui, număr și serie Carte de Identitate și faptul că este de acord cu vaccinarea fiului/fiicei”, precizează Săndesc, într-un comunicat de presă.

 

Comentarii

comentarii