Acasă Actualitate Vaccinul inventat de profesorul Virgil Păunescu la Timișoara intră în faza de...

Vaccinul inventat de profesorul Virgil Păunescu la Timișoara intră în faza de testare la Universitatea din Tübingen. În România a fost ignorat

DISTRIBUIȚI

Jurnalistul și istoricul Marius Oprea a descoperit într-o publicație germană că un grup de cercetători de la Universitatea din Tübingen a trecut în faza de testare un vaccin bazat pe aceleași principii ca ale celui dezvoltat de către echipa de la Oncogen Timișoara, coordonată de Virgil Păunescu.

Echipa de la OncoGen a publicat încă din 8 februarie în revista open sourse Life Sciences articolulDesign of an Epitope-Based Synthetic Long Peptide Vaccine to Counteract the Novel China Coronavirus (2019-nCoV), semnat de Virgil Păunescu, Florina Bojin Gavriliuc și Michael Bogdan Mărgineanu.

Încă din februarie la Bucureşti au refuzat să-l creadă şi să-l ajute pe doctorul român. În schimb, vaccinul pe care cercetătorii timişoreni l-au obţinut în urmă cu un an va intra în faza de testare în Germania, aşa cum a anunţat recent un grup de cercetători de la Universitatea din Tübingen.

Vaccinul german este creat după aceleaşi principii şi foloseşte aceleaşi procedee. A primit imediat fondurile şi avizele necesare, pentru a intra în fazele care preced producţia lui. Am pierdut probabil un „tren” istoric – acela de a se fi inventat şi produs în România, leacul-minune al pandemiei, a fost de părere Marius Oprea.

Profesorul Virgil Păunescu, prin OncoGen, s-a asociat cu Institutul Cantacuzino din București pentru realizarea vaccinului. Guvernul nu a avut încredere într-un produs gata din iulie, care ar fi trebuit să treacă prin faza de testare. Costul total ar fi fost de 5 milioane de euro, dar de la ministerul cercetării s-au primit doar 250.000.

Profesorul Păunescu și l-a injectat în vară la clinica sa. Majoritatea specialiștilor români au râs de el. Avantajul acestui produs e că se administrează sub formă de spray și are o perioadă de 17 ani de imunizare.

Sursa: newstandard

Comentarii

comentarii