Acasă Actualitate Val de nemulțumiri după ce un festival LGBTI+ a fost finanțat prin...

Val de nemulțumiri după ce un festival LGBTI+ a fost finanțat prin programul cultural prioritar al Centrului de Proiecte al Primăriei Timişoara

1539
DISTRIBUIȚI

Finanțarea prin programul cultural al Centrului de Proiecte al Primăriei Timişoara a Asociaţiei Identity.Education pentru evenimentul Pride TM dedicat comunităţii LGBTI+ din Timişoara a creat un val de nemulțumiri. Mai multe voci din spaţiul public au criticat această manifestare, având în vedere că Primăria Timişoara nu a mai sprijinit financiar festivaluri de renume ale oraşului, cum ar fi Timfloralis sau Festivalul Inimilor.

”Primăria Timişoara finanţează organizarea unui festival LGBTI+, în condiţiile în care Festivalul Inimilor, aflat sub patronaj UNESCO, Timfloralis, un magnet de turişti, investiţii, proiecte şi multe alte evenimente de impact ale oraşului au fost aruncate la coşul de gunoi de “revoluţionarii bunei guvernări”. Primăria Timişoara a ajuns fortăreaţa neo-marxismului, fantoma care bântuie Europa. Se pare că tot ce a fost bun trebuie aruncat şi înlocuit cu toate inepţiile agreate de tovarăşi (Străzi pentru comunitate, dar comunitatea lipseşte, Zilele Timişoarei organizate în bătaie de joc şi lista poate continua). Oare unde ne îndreptăm? Cât o să-i mai tolărăm? Cât vor mai continua în acest ritm? Ce îşi doresc cu adevarat? Nu sunt doar întrebări personale, ci nedumeririle multor timişoreni”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul liberal Ben Oni Ardelean.

Un alt critic al acestui festival este consilierul local al PNL, Ştefan Sandu, unul dintre iniţiatorii Festivalului Timfloralis care anul acesta nu a mai avut loc din lipsa finanţării.

”Atât de previzibili… Dar chiar aşa, de la început??? Cu asta începem? Ce-i lipsea oraşului nostru? Unde se duc în primul rând banii pentru cultură strânşi din impozitele şi taxele timişorenilor? Ceva în interesul marii majorităţi a cetăţenilor, pe când?”, a scris pe Facebook, Ştefan Sandu.

Radu Țoancă, consilierul local, spune că acest proiect a fost ținut la sertar și că a fost inclus printre proiectele de pe agenda culturala doar în momentul votului din plenul Consiliului Local.

”Asta da prioritate absoluta pentru administratia locala! Timisoara este sufocata de gunoaie , de scandaluri politice si administrative, orasul este blocat si pe zi ce trece mai neingrijit, iar edililor le arde de-a joaca de a minoritatile sexuale !

Administratia Fritz gazduieste si finanteaza un eveniment controversat , refuzat de alte orase din Romania , un festival similar fiind refuzat pana si de Bucuresti !

Cred ca tot mai multi timisoreni sunt “mandri” de votul pe care l-au dat la alegerile din 27 septembrie si de dezastrul adus de “oamenii noi“ in oras!”, spune consilierul local PSD Radu Țoancă.

Comentarii

comentarii