Acasă Actualitate Valeria Schelean, președintele PDL Caraș-Severin: ”Lucrările din Comisia de revizuire a Constituției...

Valeria Schelean, președintele PDL Caraș-Severin: ”Lucrările din Comisia de revizuire a Constituției au devenit pur formale”

422
DISTRIBUIȚI

valeria scheleanVenind spre Reșița, la conferința de presă, deputatul a suferit un accident rutier ușor

Valeria Schelean s-a declarat nemulțumită, vineri, de modul în care se desfășoară lucrările Comisiei parlamentare de revizuire a Constituției. Liderul democrat-liberal consideră că acestea au început să aibă un caracter formal.

De pildă, arată deputatul, toate forțele politice erau de acord cu principiul subsidiarității, care consacră apropierea deciziei de cetățean, dar ulterior, nu s-a mai găsit înțelegere asupra acestui amendament. În același timp, amendamentele UDMR au fost amânate, în urma unei înțelegeri previzibile cu USL, liderii maghiari dorind astfel să evite respingerea acelor amendamente sensibile. Iar alte amendamente controversate au trecut, susține Valeria Schelean, cu ajutorul USL. ”Când am prezentat amendamentul privind parlamentul unicameral, spune Valeria Schelean, unii dintre colegii mei au vociferat atât de tare, încât a trebuit să ridic vocea pentru a mă face auzită. E nefiresc acest lucru. Cu siguranță, proiectul de revizuirea a Constituției va pleca spre Curtea Constituțională, unde, după părerea mea, se va împotmoli, pentru că n-au fost respectate în totalitate limitele revizuirii. USL va dori ca acest proiect să ajungă în dezbatere la Senat dar probabil că până la finele acestui an vom avea totuși un referendum asupra revizuirii Constituției. De altfel, vreau să vă spun că această comisie de revizuire a Constituției nici nu era obligatorie, partidele de la putere putând promova propriul lor proiect dar probabil că USL a vrut astfel să de un semnal de transparență. Chiar constituirea unei astfeld e comisii nu era prevăzută în actuala Constituție.” După conferința de presă, președintele Valeria Schelean s-a întâlnit cu membrii Biroului Permanent Județean, unde a fost luat în discuție fiecare caz în parte, în ce privește poziția consilierilor locali ai PDL de la Pojejena, la recentele alegeri parțiale, atunci când aceștia ar fi susținut-o pe Mira Radovancovici, reprezentanta USL pentru primărie. Cu siguranță, și alți consilieri locali vor pierde sprijinul politic, numărul lor însă urmând a fi completat ulterior. Venind spre Reșița, pe raza localității Iaz, Valeria Schelean a suferit un ușor accident rutier. Aflându-se la volanul autoturismului personal, deputatul a încercat să evite un câine, pierzând astfel controlul volanului și ajungând într-un șanț. Mașina, lovită ușor și fiind pe pană, a trebuit tractată și repusă pe șosea. Din fericire, parlamentarul cărășean nu a pățit nimic.

Comentarii

comentarii