Acasă Actualitate Vânătorii bănăţeni s-au întrecut cu cei din Vojvodina şi Szeged, la Campingul...

Vânătorii bănăţeni s-au întrecut cu cei din Vojvodina şi Szeged, la Campingul de la Pădurea Verde

DISTRIBUIȚI

vanatoriParticipanţii şi-au dovedit măestria la talere, demonstraţie cu câini, dar şi la gătit.
Cea de a opta ediţie a „Festivalului Vânătorii” organizat de filiala timişoara a AJVPS a reunit, duminică, 2 iulie a.c., mai multe grupe de concurenţi din vestul ţării – zona Timişului -,  din Serbia şi Ungaria. S-au întrecut cu bănăţenii patru grupe de vânătoare din cadrul Asociaţiei Vânătorilor din Vojvodina, conduşi de Sima Mioc –albitru internaţional al Consiliului Intenaţional de Vânătoare. Delegaţia maghiară a fost reprezentată de domnul Dorogi Geza, preşedintele Clubului de Vânătoare din Szeged, după cum ne-a informat domnul Traian Oprea, preşedintele AJPS Timiş. Potrivit acestuia, prima probă a fost tirul vânătoresc  la talere aruncate din turn  – skeet –  pe două categorii: vânători şi foşti sportivi de performanţă.  A fost organizată şi o competiţie la tir cu aer comprimat, la categoria copii până la 10 ani. Câştigător la juniori este Dominic Sabău, în vârstă de 7 ani, din Timişoara.
Concursul chinologic probă de lucru la câini prepelicari din grupa a şaptea l-a avut drept câştigător pe Gavrilă Stoin din Timişoara, cu al său Brack german, care a făcut o veritabilă demonstraţie de lucru.
Proba gătitului la „Balul ceaunelor” s-a desfăşurat pe trei categorii: vânat, peşte, alte preparate. Fiecare a avut câte un premiu, precum şi Marele Premiu al juriului. „Grupa noastră din Diniaş a luat locul 4 la talere şi III la ceaune, iar bucătarul principal am fost eu, la ceaun cu vânat, conform tradiţiei. Anul ăsta am fost mai mulţi vânători.”- spune fălos „master şeful” Deian Radovan, care estimează la 25 numărul total grupelor. Fiecare a avut câte un panou unde şi-a prezentat trofeele dobândite în cadrul terenului pe care îl gestionează.
Pe lângă iubitorii acestui sport nobil, publicul vizitator a avut acces liber de la 9 dimineaţa până la ora 17.00, s-a putut delecta la expoziţie şi a degustat din preparatele specifice vânătoreşti acompaniate cu muzică populară. Manifestarea s-a dovedit a fi un festin culinar deschis tuturor, o expoziţie pentru încântarea ochilor curioşi şi o demonstraţie de iscusinţă.
Prima vânătoare care va urma şi se va desfăşura la grupă  va fi pe 1 octombrie, la fazan, iar din 1 noiembrie şi iepuri, la startul sezonului.
  

Comentarii

comentarii