Acasă Eveniment Vânători din Euroregiune s-au întrecut în concursul de 30 de ceaune, la...

Vânători din Euroregiune s-au întrecut în concursul de 30 de ceaune, la Pădurea Verde Timişoara

442
DISTRIBUIȚI

duminica la padurea verdeDSCF4243Duminică, 30 iunie, de la ora 10.00, la Poligonul Diana de la Pădurea Verde Timişoara, echipe de vânători din Serbia, Ungaria, Hunedoara, Arad, Caraş-Severin şi Timiş, cu peste 30 de ceaune, s-au întrecut în preparate culinare din vânat (căprior, mistreţ), peşte şi la categoria „Diverse”. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Timiş.

Atracţia a fost un concurs de tir pentru vânătorese, pentru vânători (bărbaţi), dar şi pentru copii cu vârste cuprinse între 12-14 ani şi pentru cel mai frumos trofeu.

„Scopul este reînvierea tradiţiei vânătoreşti, dar şi sensibilizarea cetăţenilor pentru protecţia mediului, a educa tânăra generaţie pentru ceea ce înseamnă protejarea naturii, precum şi să unificăm tradiţiile de vânătoare din Euroregiune”, a declarat Traian Oprea, coordonatorul festivalului.

Din 2014, data organizării va fi schimbată, în 20 septembrie. „La nivel de ţară, dorim să stabilim ca, în 20 septembrie, să fie sărbătorit sfântul Eustaţiu, patronul spiritual al vânătorilor. Cu o zi înainte, vom organiza şi Congresul Vânătorilor din România la Timişoara, iar a doua zi, care va fi duminică, să aibă loc festivalul, la care să participe toţi care au fost prezenţi şi la congres”, a precizat Cornel Lera, preşedintele AJVPS Timiş. Cu acest prilej, va fi organizată şi o conferinţă pe tema şacalului, acesta fiind un animal de pradă nou, care a apărut în Timiş şi a început să ridice probleme mari, fără să fie stabilit un plan de recoltă.

Comentarii

comentarii