Acasă Economic Vânzarea Timișoara Airport Park – cea mai importantă tranzacție imobiliară industrială din...

Vânzarea Timișoara Airport Park – cea mai importantă tranzacție imobiliară industrială din ultimii 5 ani

353
DISTRIBUIȚI

Continental Tyre Warehouse 1

Invest4SEE a ajuns la o înțelegere pentru a vinde Timișoara Airport Park din județul Timiș, România, către Globalworth. Colliers International, consultantul care a acționat în numele Vânzătorului, descrie afacerea ca fiind cea mai importantă tranzacție din acest sector după anul 2008.

Tranzacția a însemnat și vânzarea unei clădiri existente închiriate pe termen lung grupului auto francez Valeo, precum și vânzarea la termen (forward) a unei clădiri închiriate pe termen lung de către grupul auto german Continental, aceasta din urmă urmând să fie livrată în 2015. Parcul total va avea o suprafață de peste 70.000 de metri pătrați după finalizarea clădirii Continental. Ambele faze sunt sub rezerva mai multor opțiuni de dezvoltare, cu potențial de creștere a volumului la peste 110.000 de metri pătrați de spațiu de înaltă calitate. Timișoara este unul dintre cele mai mari orașe din România și un centru-cheie de dezvoltare pentru sectorul industrial și furnizorii de servicii care deservesc în principal Europa de Vest. Cumpărătorul, Globalworth, este o societate de investiții imobiliare listată de AIM Londra cu un accent principal pe proprietățile situate în România. Încă de la fondare, Globalworth a fost unul dintre cei mai activi investitori pe piața românească.
„Am purtat discuții cu Globalworth deoarece ne-am propus să dezvoltăm noi proprietăți logistice industriale în zona Timișoarei și am găsit în Globalworth un partener de încredere. Am fost de acord să vindem clădirea Valeo societății Globalworth și să dezvoltăm clădirea Continental pentru Globalworth, iar din moment ce ambii locatari au opțiuni de extindere, ar putea exista, de asemenea, noi faze de dezvoltare. Această tranzacție oferă o dovadă de încredere a investitorilor în potențialul ridicat al pieței industriale românești de vest, în care credem de o lungă perioadă de timp și pe care vom continua să o dezvoltăm”, a declarat Oliver Schenk, CEO și asociat al Invest4SEE.
În derularea tranzacției, Invest4SEE a fost asistată de către Colliers International și Cabinetul de avocatură PeliFilip, în timp ce Globalworth a fost consiliată de către Cabinetul de avocatură NNDKP.
„Vânzarea Timișoara Airport Park reprezintă cea mai importantă tranzacție imobiliară industrială de pe piața românească după anul 2008. TAP este o proprietate de înaltă calitate într-o locație strategică. Având un potențial ridicat de dezvoltare ulterioară, parcul reprezintă un produs de investiții deosebit de atractiv, atrăgând de altfel interesul mai multor investitori în ultimii ani. Tranzacția va crește interesul investitorilor pentru acest sector de piață, unde ne așteptăm să apară mai multe tranzacții, având în vedere ponderea tot mai mare a acestei clase de proprietăți în portofoliile investitorilor și extinderea investitorilor specializați spre regiunea noastră”, spune Robert Miklo, director asociat în cadrul departamentului de Investiții al Colliers International.

Comentarii

comentarii